Leksefri skule, stress og press.

Dette er ein tekst skrevet av en 9. klassing, og hva han syns om lekser. Tar gjerne imot kommentarer
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2017.03.20
Tema

Leksefri skoler

Hei, i dag er eg ganske irritert og opprørt, fordi? På grun av lekser på skoler, alt presse og forventningane som kommer frå skoler, lekse, foreldre og venner. Alt som skjer i verden, alt som du må henge deg med på, eg begynner og bli lei. Eg kan ikkje vere ute lenge kvar dag som når eg var liten, eg kan ikkje gjere det eg likar som får meg til og tenke på andre ting. Kvifor ikkje spør du kanskje? På grun av  skule og leksar. 

Nå sitter store delar av befolkninga inne og gjer leksar, øver til prøve eller prøver og holde seg til det som skjer rundt i verden. Du har ikkje lenger tid til og vere ute i et par timar om dagen, sette seg ned og sjå TV eller spele. Alt stresse, presse og forventningane frå bekjente  gjer da og vanskelegare, for da til og ta lengre tid og ikkje like god kvalitet. Og presset, stresset og forventningane kan til og med vere ein faktor til sjølvmord, eller andre terror liknande handlingar. Når du var liten, hadde et par leksar til dagen. Mange klarte desse leksene og gjorde dei utan problem så lenge foreldre var der og hjelpte, støtta og var der for deg.

Men når du vart eldre vart det meir leksar, dine foreldre forventa meir, dei trur og vil at du skal få drømme jobben, bli millionær og vere vellykka. Men når du blir eldre og presse frå verden sig innpå så blir alt vanskelegare, du har ikkje lenger den same effektiviteten, du løyser ikkje oppgåver like raskt og effektivt. Men du gjer det, enkelt og raskt, for og ikkje få anmerkningar, fordi du veit at viss du ikkje gjer ei leksa om buddhismen, kan det øydelegge alt for jobben som politi som du alltid har jobba hard for.

Derfor syns eg at lekser bare forsakar press og stress, som kan øydelegge eit liv til ein som hadde ei lysande framtid, men presse tok han og, som mange andre. Dette er grunne til at eg syns skular rund om i verden ikkje bør fokusere så mykje på leksar og heimearbeid.  Mange har det allereie travelt nok med prøvar og familie.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst