Leserinnlegg om sosiale medier og dataspill på nynorsk

Argumenterer mot at sosiale medier og dataspill gjør deg dummere
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2017.04.24
Tema

 

NYNORKS SKRIVEØKT UKE 17

Oppgåve 1

``Dei unge i dag blir dumme fordi dei brukar tida si på sosiale medier og dataspill``, seies det. Er eg einig? Ikkje i det heile tatt!

Unge blir dumme fordi dei brukar tida si på sosiale medier og dataspill. Det er jo heilt absurd! Tvert imot. Eg trur vi unge blir smartare og meir modne med bruk av sosiale medier og dataspill. La oss ta dataspill først. Tenk så mykje strategi, planlegging, tenking og problemløysing man gjør i dataspill. Det lærar man av, og kan hjelpe deg på skolen og på testar. 

Å spille dataspill dagleg, kan gi ungdom langt betre resultata i matematikk, lesing og naturvitskap. Det kommer fram av en undersøkning gjort ved Royal Melbourne Institute of Technology i Australia. Professor Alberto Posso, en av forskarane bak studien, meiner at spill som Minecraft gir en muligheit for ungdom å søke etter og forbetre ferdighetane sine i problemløysing og analytisk tenking. 

Og sosiale medier. Eg trur ikkje man blir direkte smartare fagleg, men eg trur man blir meir sosial og får med seg ting som for eks. nyheita. I tillegg kan sosiale medier brukas til hjelp med leksar, førebuing til testar og anna relatert til skulen. Så du blir ikkje dummare av hjelp. Det skjønner vel dei fleste?

Så alt i alt synast eg at det blir veldig dumt å seie at man blir dummare av sosiale medier og dataspill. Man får hjelp, blir betre til å løyse problema, betre taktisk, får med seg nyheita og mykje meir. Eg synast at man må tenkje framover, og vi veit at internett og teknologi er framtida. Sosiale medier og dataspill kan bygge kunnskap. Det gjør deg ikkje dummare, men smartare!

 

 

Kildar: google, blogg.bisnode.no, dagbladet

 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst