Mobbing

Hvorfor mobber vi? Er det bare barn eller mobber voksne også?
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.08.16
Tema
Mobbing

Jeg har lyst til å skrive noe til alle som føler seg mobbet eller i hovedsak er en mobber. Det er kanskje ikke akkurat så mange som føler seg som noen mobber, men jeg syns du i vært fall du kan tenke over ting. Hvem er det som blir mobbet? Er det de som er flinke eller er det de som er store i munnen? Er det mobbing der du bor? Hvorfor er det noen som føler at det er helt forferdelig å gå på skolen eller på jobb? Er det for at de syns det er kjedelig eller ligger det egentlig noe bak det? Hva skal man egentlig gjøre vist at du tror det er mobbing? Bare la det være sånn eller skal jeg få noen til å stoppe det?

 

Jeg har lyst til å si en ting til alle dere som mobber der ute! SLUTT MED DET! Det er ikke noe tøft på noen vis. Vist du er så messeunelig så får du heller bare være det. Det er jo ikke den du mobber sin feil at du ikke får det samme eller er like flink som den du mobber. Mobbing er stort sett ofte misunnelse, men det kan også være andre ting som hvorfor går ikke du med disse klærne eller er du klar over hvor fattig du er? Mobbing er frekt, sjalusi og til slutt å ikke minst det er noe av det dummeste du gjør! Du kan ødelegge et helt liv for noen. Jeg har egentlig ikke skjønt meg helt på de som mobber hva er det du egentlig oppnår med det? alle har jo skjønt at de som mobber er de med mest dårlig selvtillit og minst troen på seg selv, de må rakke ned på andre for å føle seg større! Det er helt feil! Vis du føler det slik, tror jeg virkelig at du trenger hjelp! Og det er kanskje litt fort for da er det ikke den du mobber det er noe feil med, men deg selv! Jeg skal ikke si at det er noe feil med deg, men jeg syns du skal tenke deg om. Føler du deg bedre vist andre ikke gjør det? Jeg har tenkt på det mange ganger, men har alltid kommet fram til det samme. Vist ikke mine venner har det bra eller de på min skole, klasse eller gate. Hvorfor gjør ikke jeg noe da? Kommer jeg til å gjøre noe i det hele tatt vist jeg oppdager mobbing? Og det er noe jeg har kommet til å gjort. Jeg har ikke lyst til at noen i klassen min skal føle at det ikke er ”morsomt” å gå på skolen. Det er alltid en dag eller to som ikke er så veldig bra, men det er lov å ha uten at noen ska kommentere det. Uten at du føler de andre støtter deg ut.

 

Mobbeoffer? Hvorfor er det noen som er det? Hvorfor må noen føle seg som en som ikke passer inn eller er velkommen? Alle er jo like innvendig! Jeg synes det er tøft av de som tør å stille seg mot dem som mobber å si at det er noe de slett ikke liker, men det kan være veldig vanskelig du føler deg liten i forhold til dem og dem er kanskje mange flere en bare lille deg. Det kan være tøft å stå alene det er noe alle synes, men for noen er det bare en periode, mens forandre kan det være hele ungdomstiden, ja også hele live! Det er ikke enkelt å stå alene. Det føles trist og det er slettes ikke noe du vil. Du somler deg til skolen eller jobben å kommer alltid 10 minutter for sent hver dag . For å slippe å møtte di verste. De som tar pengene dine, de som tømmer ut sekken foran hele skolen eller bare dytter deg å snubler deg. Men når du skal hjem springer du. Du springer så fort at du skal reke hjem før de andre har kommet ut av skolen eller mens de andre prater på jobben om hva dem skal gjøre den dagen. Hver dag er som et rent mareritt. Hver dag er et rent helvete og det blir ikke bedre, men det er noen som er så heldige at alt snur seg at de blir ”akseptert” i klassen eller på jobben. Mens til noen skjer dette aldri. Mens de andre i klassen eller noen sitter i kantina så går d å gjemmer deg. Man vil ikke at noen skal legge merke til deg. Det går veldig fint noen minutter, men de finner deg som oftest bestandig. De vet hvor du gjemmer deg. Det er nå ingen som har lyst til å sladre på den som er verst i klassen du vet like godt som alle andre at det kan få konsekvenser for dem! Og det er noe du slettest ikke vil for de andre medieelevene eller arbeidspartnere. Men nå er det slik at å si i fra om noen blir mobbet er ikke å sladre. Det er heller å si i fra om noe som slettest ikke er bra.

 

Det er ikke bare barn og unge som blir mobbet eller mobber noen, nei det skjer også i voksnes verden. Mange tror at det å bli voksen er det å se etter at det ikke er mobbing å slikt ta et ansvar, men så kan det være de som egentlig mobber sine med arbeidere. Så det er ikke bare til barn og ungdommer det kan skje slik. det kan skje over alt, og det kan skje alle unge som gamle! Det er kanskje ikke noe men tenker over, men det er faktisk helt sant. Mobbing er noe som kan skje over alt, du kan møte på mang plasser. Jeg tror kanskje det at lærere er de som møter det mest på skolen, vist det blir oppdaget. Det er jo noe som er skjult mobbing også. Det er ikke bra. Da er det ingen som vet det. Det er skjult så man tror at alt er bra, men er det motsatte.

 

Hva kan du gjøre for at det ikke skal bli mobbing i din omgivelse? Jeg tror at man kanskje kan tenke litt over hva man sier å gjør, men det er mye som skjer uten at man vet det. Det er ikke alltids som man tror. Men tenk alltid på at du må behandle andre som du vil bli behandlet. Jeg tror at det ikke er mobbing der det ikke er noe røyke/drikke press. Det tror jeg har mye med mobbing å gjøre værefall i ungdomsmiljø, men det er jo lov til å holde seg unna di som drikker masse eller vet at de ikke er helt stabil i forhold til hva du mener de burde være.

 

Jeg syns ikke det er noe form for mobbing på min skole eller i den vennegjengen jeg er i. Alle er snille og greie med hverandre. Det er veldig viktig at alle føler at de passe inn vist ikke kan det skje mange missforståelser. Men jeg tror alle vennene mine føler at de passer inn sammen med gjengen! Det er jo nå å da litt små erting, men det er sånn som ingen blir sinte av man bare ler av det. På skolen er det også veldig nøye med at det ikke er mobbing. Siden vi går på så liten skole kan jeg ikke si at det er noen knute her som kalles mobbing og det tror jeg ikke det kommer til å bli heller. Det er et veldig bra miljø og stort sett alle trives på skolen, selv om det ikke alltids er like morsomt. Grunnen til at jeg kan si at jeg ikke føler at det er noe form for mobbing på skolen er for at vi alle er så snille å greie med hverandre tar godt vare på de som er mindre og vi sier i fra vist det er noe. Mobbing er ikke noe man tuller med. Det kan faktisk ødelegge et helt liv for noen. De er redde for å gå ut for de tror ikke de kommer til å passe inn. Det er noe som ikke er til at å noe jeg tror stort sett alle vil ha bort! Til og med de som mobber selv! Så behandle mennesker rundt deg slik du vil dem skal behandle deg. Det kan du tjene masse på å det kan gjøre at det blir et bedre miljø på skolen, arbeidsplassen og der du bor.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst