Nei til bruk av fluor på barneskirenn

Leserinnlegg om bruk av fluor på barneskirenn. Karakter: 5+
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2017.12.19
Tema

Nei til bruk av fluor på barneskirenn

Esten O. Sæther, du skriver at fluor bør forbys for løpere under 17 år. Du skriver at et røffere krav om utstyr gjør at fler og fler utøvere faller fra langrennssporten og at det dessuten er svært helse- og miljøskadelig. Jeg kunne ikke vært mer enig, og har selv noen tilføyelser.

 

For det første er det enormt stor forskjell på å bruke ski med fluor og ski uten fluor. Det kan vel ikke sies at det er noe særlig rettferdig? Enten skal alle bruke det, eller så skal ingen. Konkurransen bør altså rettferdiggjøres ved at a) alle bruker fluor, alle må bruke penger på det, alle setter helsa på spill og alle forurenser eller b) ingen bruker det. Og da er det vel like greit at ingen bruker det som at alle bruker det, for da er jo konkurransen rettferdig uansett?

 

Når du går i 10-årsklassen, burde ikke alt handle om å vinne. Med foreldre som går så langt som å ty til dyre midler for at barna skal kunne vinne over sine klassekamerater, skaper det bare et press, som kan gjøre at flere velger å slutte tidligere. Dessuten er fluor ekstremt dyrt. Hvis det er slik at jo dyrere utstyr man har, jo bedre på ski er man, er det vel klart at mange ikke ønsker å drive med langrenn, men heller velger en billigere idrett. Hvor god man er, bør vel dessuten måles på hvor god man faktisk er på ski, og ikke etter hvor mange penger man legger i utstyret?

 

Straks konkurransen blir så viktig at det er verdt å bruke penger på, ja da kan man begynne å tillate fluor på renn. Og når er det? Jeg vil si det er når man tar et bevisst valg om at man vil bli profesjonell langrennsløper. Det valget tar man når man velger studieretning, som vel er når man søker inn på en videregående skole. Altså det året man fyller 16 år og går i 17-årsklassen. Det er hvert fall her jeg begynte å mene at det var viktig å vinne, og jeg går selv på Norges Toppidrettsgymnas.

 

For å rettferdiggjøre konkurranser, bevare idrettens verdier, og ikke minst medlemmer, bør fluor forbys på barneskirenn. Lær heller barna om hvor GØY det er å stå på ski, ikke om hvor viktig det er å BANKE konkurrenten din. Det finner de selv ut av hvis de en dag blir gode nok til å konkurrere i VM. Da kan de bruke fluor.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst