Pen i kroppen, syk i toppen

Leserinnlegg om anabole steroider.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.10.14
Tema
Doping

I løpet av de siste 20 årene har anabole steroider blitt et av de mest populære dopingsmidlene. I USA ser man at unger som ennå ikke er ferdige med puberteten, forgifter kroppene sine kropper med steroider – med det formål å oppnå et Rambo-lignende utsende. Gutter heilt ned til 14 – 16 års alderen har nå begynt med anabole steroider. Hva kan være grunnen til dette og kva er bivirkninger bak?

 

For en ung gutt som gjerne vil ha en mandigere kropp, bedre sine idrettsprestasjoner og bli mer sexy, har anabole steroider en positiv effekt. Han får mye større og sterkere muskler, og kan prestere mer i treningsstudio og se bedre ut. Men bivirkningene er store: Du kan få hjerteproblemer fordi hjertemuskelen vokser unormalt fort, man mister sexlysten, blir deprimert, man kan få så store bryster at de må fjernes med kirurgi, du kan miste alt håret og det er også høy risiko for å få psykiske problemer. Så er det virkelig verdt bivirkningen og de permanente lidelsene bak? Nei, det tror ikke jeg.

 

Det vil se litt uekte ut hvis musklene til en i klassen din plutselig vokser kolossalt. Men han vil plutselig bli interessant og musklene hans vil få stor oppmerksomhet. Og det er akkurat dette han ønsker. Så vær påpasselig. Denne oppmerksomheten kan være en grunn til lysten på mer. Og kanskje ikke bare anabole steroider, det kan kanskje videreutvikle seg til andre dopsmiddler og piller som ecstasy. Når du først har begynt og er inn i miljøet kan det være vanskelig å komme ut.

 

Noe av grunnen til dette dopingkjøret kan også kanskje være; hvis du for eksempel ser på de mannlige idealene, så ser de ganske veltrente ut og har sikkert trent i mange år for å se sånn ut. Og nå vil ungguttene på 14 år se sånn ut også. Det helt umulig for en vanlig gutt å oppnå og se sånn ut uten å dope seg, den eneste muligheten er hard trening i lang tid.

 

Den eneste muligheten for å se bedre ut og å få en sunnere kropp i lang tid er god gammeldags trening. Høres slitsomt ut, men er behovet så stort at en tyr til dop er det kanskje verdt det. En sunn og veltrent kropp vil vare livet ut.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst