Politikk – trenger det å være så innviklet?

Et leserinnlegg vi skulle skrive i 10. klasse.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.04.12
Tema
Valg

Jeg er en 15, snart 16 år gammel jente som egentlig ikke har vært noe særlig interessert for politikk før inntil nylig. Da innså jeg at det faktisk bare er to år før jeg kan stemme, og det ved et stortingsvalg! Jeg vil veldig gjerne skjønne litt mer av politikk, men det virker så innviklet! Jeg tror ikke jeg er den eneste ungdommen i dette landet som synes det.

 

Det har flere ganger stått i avisene og på nettet at det er færre og færre som stemmer, spesielt hos de yngre. Vil det ikke da være naturlig å prøve å inkludere ungdommen? Politikerene mener at ungdommen bryr seg for lite om politikken. Vi vil jo at alle skal forstå seg på dagens politikk. Hvorfor inkluderer vi ikke ungdommene mere da?

 

Jeg mener at man burde inkludere politikk mer i skolen enn det man gjør. På de nesten 3 årene jeg har gått på ungdomsskolen har vi hatt om norsk politikk i én skoletime. Dette skjønner vel lærerne at er alt for lite! Det er greit at det fremdeles er en en stund til vi kan stemme, men jo tidligere, jo bedre? Uansett burde man begynner med det kanskje i 2. vgs.

 

Jeg syns virkelig politikerne burde gjøre noe med det, så fort som mulig! Først og fremst burde man innføre det mer i skoleverket enn det man gjør. For det andre hadde kanskje kampanjer for ungdommer som fanger oppmerksomheter også kanskje vært noe? Jeg sier ikke at det hjelper med en gang, men på sikt!

 

Håper ikke jeg er den eneste som mener dette.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst