Privatbilismen

Leserinnlegg om privatbilismen.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2003.02.18
Tema
Bil

Vi hører det hver dag. ”Klimaet blir stadig verre, og hovedårsaken er den stadig økende privatbilismen”. Stortingsgutta rister på hodet, og samtykker sin medfølelse når Bellona demonstrerer foran tinget, før de går inn og senker tilskuddene til offentlig transport.

 

Ærlig talt, hvem gidder å ta bussen til byen for 26kr hver vei, når man bare kan hoppe i bilen og kjøre for 20 kr i bensin. –Begge veier! Men er ikke svaret på denne saken ganske opplagt? Øk bensinavgiften og bruk avgiftspengene til billigere kollektivtransport! Tydeligvis er det en kultur i dette landet som sier at ”staten får betale, for de tar nok i skatt allerede.”

 

Men kanskje er tiden inne til å ta et oppgjør med denne holdningen. Kanskje vi bør være ærlig og si noe sånt som ”Det er vi som kjører bil som forurenser, så nå får vi jammen rydde opp etter oss”.

 

Personlig frykter jeg at privatbilismen er kommet for å bli, men det er lov å håpe.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst