Regnskogen forsvinner

Leserinnlegg om et viktig tema.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.01.25

Jeg er så irritert på hogging av regnskoger bare for en fin tre sort. Det er ikke mange regnskoger i verden så da burde vi beholde dem. Det er så mange andre fine tre sorter vi kan velge mellom, vi trenger ikke bruke akkurat den skjeldne tre sorten. Globalt regner en med at det fortsatt ødelegges regnskog tilsvarende to fotballbaner per sekund.

 

De hogger ned regnskogs arealer tilsvarende halvparten av Norges areal hvert år. På verdensbasis vil all regnskog være borte innen 100 år. I sørøst Asia vil den være borte bare innen 30 – 40 år.

 

Regnskogene er jordas viktigste ressurs. Det er i regnskogen vi blant annet kan forvente å finne flere av framtidens medisinske kurer. Hvert år dør mange orangutanger og skjelne dyre arter, fordi regnskogen der de lever brennes eller hogges ned.

 

Det er masse vi kan gjøre. Vi kan unngå å kjøpe den dyrebare tresorten, eller vi kan Støtte miljøvernforeninger og prosjekter i regnskogen. Skrive brev til selskaper som hogger ned regnskogen eller til banker som finansierer dem.

 

Jeg oppfordrer alle til å hjelpe så godt de kan med å bevare den dyrebare regnskogen.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst