Røyk og snus på Skedsmo stadion

En melding til Skedsmo stadion.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2010.01.24

Etter nok en fotballhelg på Skedsmo stadion opplever jeg at barn og unge må oppholde seg med foreldre som røyker og snuser. Jeg syntes at foreldre må tenke godt igjennom hva de driver med, mens barna ser på. Sett fra mitt ståsted, er det de voksne som er barnas forbilde og dette her blir jo helt galt i mine øyne. Jeg har selv opplevd å komme ut fra garderoben med den fæle stanken av røyk som kommer mot meg. Foreldre står og venter på sine barn mens de nyter røyken og snusen sin.

 

Vi har vært så heldige å få kunstgressbane på Skedsmokorset og denne må vi bevare. Noe jeg da mener de som røyker ikke er med og bidrar til. Har til og med sett at det blir røykt inne på det selve baneanlegget vårt. Tror ikke de ser forbudskiltene som står i hver åpning. Det blir nemlig mye forsøpling av dette. Det ligger sneiper og snus rundt omkring på fotballbanen og på tribuneanlegget. Hvilke signaler gir dette?

 

Jeg viser til en spennende artikkel i Romerikes Blad i forrige uke, hvor Lørenskog IF har nedlagt totalt røyke- og snuseforbud på hele stadionområdet. Hvorfor i all verden skal det være så vanskelig å innføre det samme på Skedsmo stadion? Pr i dag er det kun forbud inne på selve kunstgressbanen, men anlegget er jo mye større enn som så. På bakgrunn av alle mine henvendelser til klubben, og ikke minst til daglig leder Jørn Ove Lunder, håper jeg nå at klubben tar til fornuft, men jeg er ikke sikker. De svarene jeg får passer ikke inn i min barne- og ungdomsverden. Hvordan kan en seriøs fotballklubb som Skedsmo FK, en av landets største, godta denne forsøplingen av et sunt idrettsmiljø? Hvilke signaler sender vi til barn og unge når foreldre står med røyken i munnen og heier ved sidelinjen. Forskning viser at barn og unge har voksne som forbilder, og da må jammen de voksne stå frem som positive forbilder. Skjønner ikke de voksne det selv (og sånn er det tydeligvis), er det klubbens ansvar at regler innføres for å skape et røykfritt og trivelig miljø.

 

På Rolvsrud stadion er røyk og snus strengt forbud over alt. Jeg syntes Skedsmo fotballklubb må ta grep med å følge i Lørenskog IFs sine fotspor med røyk- og snusforbud. Mitt inderlige ønske er at Skedsmo fotballklubb blir en røykfri og snusfri stadion. Da vil Skedsmo stadion bli et sunnere og triveligere sted å være for foreldre og idrettungdommen. Eller hva mener du, Jørn Ove Lunder?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst