Saddam ble henrettet

En liten mening fra en irakisk jente om det med å henrette Saddam.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.03.31

Saddam Hussain og flere tidligere ledere i Irak har i løpet av januar blitt henrettet. Mange har reagert på at de straffes på denne måten. Bør det være lov med dødsstraff?

 

Hvis du er en iraker, en iraker som har mistet en bror, far, bestefar, venn, onkel, fetter eller søster, kone og barn på grunn av Saddam så hadde du blitt veldig glad da Saddam ble henrettet.

 

Grunnen til at det finnes mange irakere rundt verden er at da Saddam ledet Irak, det var ikke noe trygghet, mye arbeidsledighet. Han drepte uskyldige folk og barn. Han ville at alle skal være med ham, alle skulle godta alt han sier.

 

Barn på skolen måtte huske Saddam og synge for ham hver morgen, ellers ble de straffet av lærere eller ansatte. Alle som har bodd i Irak da Saddam var leder ønsket at Saddam skulle dø på en eller annen måte.

 

Det skulle og det skal ikke skje noe da Saddam døde, det blir verre og verre og det vet alle irakere, men de ville at Saddam skulle dø.

 

De som ikke ville at Saddam skulle dø, er de folk som var sammen med Saddam, de fikk alt de ville fordi de følte Saddam, de ble ikke straffet. Fordi de er ”med” Saddam på alt.

 

Mange irakere flyttet rundt verden i krigen mellom Irak og Iran i 90 tallet og mange av dem kom til Norge for å få oppholdstillatelse. I januar 2006 var det ca. 16 000 irakere i Norge, irakere er de største innvandrere og flyktninger i Norge.

 

Det kjede ikke noe bra i Irak etter at Saddam døde, det var egentlig ikke meningen at det skal skje noe nytt eller noe bra. Meningen med å henrette Saddam er at han er en kriminell, han var ikke god nok for å styre et land, han stjålet pengene til folk, han straffet folk. Han måtte bli henrette pga. de minste tingene han hadde gjort i livet sitt.  

 

Folk blir dømt til det de har gjort, til det de fortjener, og Saddam fortjente ikke noe mindre enn å bli henrettet.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst