Tvangsekteskap, en trussel mot islam

Dette er et leserinnlegg som ble skrevet i sjuende klasse. Her deler jeg sterke meninger om tvangsekteskap i islam.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.11.27

Islam blir ofte beskyldt for å støtte tvangsekteskap. Ut ifra det jeg har lest mener mange at det står i Koranen. Da har jeg et spørsmål til dere, hvor i Koranen står at dette er lov? Det er mange muslimske jenter som blir tvangsgiftet, noe som er svært ulovlig i Norge. I Koranen sier en surah “ Og dere som tror, at dere har lov til å gifte bort deres døtre uten deres tillatelse, Og dere som tror kvinner kan bli arvet etter deres ektemanns død. Dere har heller ikke lov til å behandle kvinner med hardhet med mindre de er skyldige. Hvis det er slikt at dere hater dem, så kan det være at dere hater noe Allah har lagt meget godt i”. Det har bare blitt en tradisjon for de fleste muslimske familier og tvangsgiftet bort deres døtre, men husk det er i mot Allahs vilje. Islam har aldri bedt dere gjøre slike handlinger. Så slutt å true deres egen religion med urettferdige handlinger mot deres døtre.

 

Hvorfor er det viktig for mange familier å gifte vekk døtre så fort som mulig? Fordi de velger ære og respekt framfor døtrene sine. Har dere noen gang tenkt over at dere ødelegger faktisk et liv? Har dere noen anelse om at kanskje datteren din har lyst til å gjøre noe annet i livet enn å gifte seg. Det kan hende hun er interessert i en annen enn den dere har valgt for henne. Det kan være stort press på datteren deres om dere velger å tvangsgiftet henne, det kan føre til noe negativt, kanskje selvmord fordi ære og respekt var mer viktig enn et liv.

 

Fordi du har en fattig søster eller bror i hjemlandet ditt, vil du hjelpe dem ved å hente sønnen hit i Norge. Derfor velger du at datteren din skal gifte seg med fetteren sin eller en annen bekjent. Det er mange jenter som blir lurt til hjemlandet sitt og blir giftet vekk der eller brudgommen blir hentet hit ved å gi han visum til Norge. Men det er ulovlig og dere kan bli anmeldt for dette, du kan sitte i fengsel i seks år fordi du ikke har hørt på hva datteren din har å si. Kanskje er du nødt til å gifte bort datteren din på grunn av hennes egen oppførsel, men det hjelper ikke alltid med tvang. Prøv heller å bruke en annen metode enn tvang.

 

Det har faktisk hendt at unge jenter blir tatt livet av fordi de ikke vil gifte seg. Tenk hvor alvorlig dette her er. Tvangsekteskap kan føre til skilsmisse, skilsmisse blir sett på som noe veldig stygt blant religiøse. Hvor tragisk er det ikke at datteren din vil ta skilsmisse fordi du selv har ødelagt livet hennes? Du mister både respekt og ære og en datter.

 

Vil du ikke at barna dine med gode tanker skal tenke på deg, enn å huske at de ble tvangsgiftet eller lurt? Vil du ikke heller være en rollemodell for mange tusen foreldre og vise hvordan du håndterte barna dine? Hvor lykkelig liv datteren din får om hun får ta valget selv, du trenger ikke og gi hele ansvaret men kan si ifra om du ikke er enig med valget hennes eller tipse henne. Hvorfor ikke vise folk at tvang ikke alltid hjelper, og vise at i Islam er dette ulovlig?. Hvorfor ikke vise hvor vakker religion Islam er enn å gi folk et dårlig inntrykk?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst