Tynn = perfekt??

Leserbrev om en sint mor som har en datter som syns hun er for tykk når hun er tynn.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2004.10.18

I går kom dottera mi heim frå skolen, og eg hadde bakt bollar. Eg har røynsle med at det fyrste ho gjør når ho ser god mat er å kaste seg over den, og ete alt ho orkar. Men i går gjekk dottera mi rett inn i stova og skrudde på tv. Eg spurte henne sjølvsagd om kvifor ho ikkje ville ha bollar, og ho sa ho vart så tjukk. Dette er noko som er langt i frå sant! Dottera mi har helt normal og fin kropp, og om det skulle vært nokon innvendingar på den hadde det heller vore at ho var for tynn. Men dottera mi syns dette fordi ein gut i klassen hadde pekt ut den tynnaste jenta (som veg alt for lite) til å ha perfekt kropp. Alle gutane hadde sagt seg einig, og at dei ikkje ville vore i lag med ei som var tykkarar enn det. 

 

Kva er dette her for noko eigentlig?? Er du perfekt hvis du er syltynn? Korleis kan nokon meine det? Korleis skal verda bli om alle skal bli syltynne? Eg hater dette her med kropp og idealar! Kan ikkje me menneskjer få lov til å ha den kroppen me vil, og den me trivast med. Eg tykkjar ikkje at nokon, vertfall IKKJE jenter som er 14 år skal være nøydt til å slutte å ete bare for å få ein perfekt kropp, når dei har ein fin kropp frå før av! Det er alt for mykje fokusering på perfekt kropp i tv og media! Overlegne gutar og menn, som ikkje vil være saman med ei jente fordi ho er litt romslig er noko tull! Eg tenkjar ikkje på utsjånad, innsida teller mest, og om personen har fint utsjånad så kjem det heller som eit lite bonus! Slutt og sjå på utsjånaden, og tenk heller på alt det gode som er inni eit menneske!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst