Varm skolemat?

Handler om skolene skal tilby varm skolemat. Varm mat hjelper elever.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.09.06

Eg vil ha varm mat på skulen, fordi varm mat gjør at du føler deg våken og opplagt. Eg vil at alle som har lyst til å kjøpe varm mat, kan. Hvis skulen får overskudd så kan dei pengene brukes til skolen. Hvis det koster litt for mye med varm mat hver dag så kan man ha det ein til to gonger i uka. Eg har vært på ein skole der dei hadde varm mat noen gonger i uka. dei dagene vi fikk varm mat føltes det som eg fikk masse energi. Eg tror det ville bli meir aktivitet i timene om det blir server varm mat.

 

 Det fine med varm mat er at vis det er ein kald dag ute, blir det kanskje færre som blir syke. Og da holder man seg varm gjennom friminuttet. Det er mange som har med dei ekle, varme og fuktige brødskivene sine. Og da spiser dei kanskje ikke maten sin, da blir dei slappe og slitne. Eg har sett mange som bare spiser litt frukt gjennom skolen, da blir dei slappe og sover nesten gjennom alle timene. Da blir det ganske lite som dei lærer på skolen. Men om dei hadde varm mat ville dei ha spist mat, vært opplagte og ikke sovet i timene.

 

I kantina er det mulig å kjøpe yoghurt, rundstykker med kjøttkaker, eple og appelsinjuice, riskrem, milkshake og iste. Den maten som er i kantinen er ikke akkurat sunn, men varm sunn mat ville da hjelpe dei som er overvektige og dei som kunne bli det. Det blir bare flere som blir overvektig, ikke bare fordi dei spiser for mye og spiser fet mat, men også fordi dei sitter stille. Da gjør maten at dei ikke spiser så mye fet mat og at dei er opplagt til alle timene.

 

Det er mange som prøver å slippe gym. Da sier dei at dei har fått ein skade i ben eller andre steder, eller sier at dei har glemt gymtøy. Det kan være andre grunner ein at dem ikke har energi, men det er likevel lurt å ha mye energi når du trener eller beveger deg. Uten nok energi så vil du ikke yte maksimalt og kan derfor få dårligere gymkarakterer. Da kan varm mat hjelpe litt med gymkarakteren også.

 

 Det er også noen elever som ikke spiser grønnsaker, det kan være fordi at dei aldri har prøvd. Da hadde det vært fint med varm skolemat fordi da kunne dei prøvd mat dei aldri har smakt før. Og da er det kanskje mange elever som finner ut at dei faktisk liker grønnsaker uten å vite det. Da begynner dei kanskje å spise grønnsaker hjemme også. Det kan være foreldrene som aldri har spist grønsaker og da kan barna få dei til å spise litt grønnsaker. 

 

Mange vil si at varm mat er usunt men det behøver det ikke å være, f.eks. stekt fisk med poteter er ikke usunt. Mange vil si at det blir for dyrt for skolen, men det er ikke sant. Vis bare foreldrene til elevene som vil ha varm skole mat betaler og at skulen får god pris på maten kan skulen kanskje tjene noen penger. Og det som kan skje er at du får eit overvektige barn og kanskje må bruke mange penger vis barnet må ta fedmeoperasjon. Og barnet har det ikke så bra heller, fordi mange overvektige blir mobbet og det er ikke bra for dei barna. Da er det bedre at barna kan spise sunt.

 

Så håpet er at det vil bli servert varm mat hver dag i uka. Og eg håper leserne også vil at barna skal være sunne og friske og få bra utdanning.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst