Katalase i potet
Utstyr:
Rå potet
2 reagensrør
Gummikork
3% hydrogenperoksid
Skalpell
Butanbrenner
Treflis
Fyrstikker
4-> I det røret med kokt potet, er det mindre aktivitet enn i det med rå potet. Dette skyldes at enzymene er blitt ødelagt i under kokeprosessen.
5-> Når vi gjorde dette, skjedde ingenting. Det som skulle skjedd, var at flammen ville blusset opp på grunn av stor O2 tilførsel. Dette ville skjedd i det røret med rå potet da prosessen der gikk raskere.
Likningen for spaltingen av hydrogenperoksid er:2H2O2 -> 2H2O + O2
Enzymaktiviteten er her hemmet av for høy temperatur.
Andre måter å hemme enzymaktiviteten er med bruk av alkohol.
Legg inn din tekst!
Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Last opp tekst