Koking i begerglass og temperaturavlesning

Rapport fra labøvelse i kjemi.
Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.11.23

1. Grunnlag/Prinsipp:

Påvise at vann har kokepungtet 100 grader. Vi skulle også lære oss å koke vann og bruke et termometer.

 

2. Utstyr:

600ml begerglass

Gassbrenner

Stativ

Termometer

 

3. Utførelse:

Vi fant frem utstyret og leste gjennom øvelsen. Først målte vi opp vannet i begerglasset, satte begerglasset på stativet og slo på gassbrenneren. Så målte vi tempraturen i vannet hvert annet minutt helt til det nådde kokepungtet. Vi skrev ned temperaturen i en tabell underveis.

 

4. Målinger:

Minutter:       0      2      4      6      8      10      12

grader C`:     22    39    58    73    86     95     99

 

Temperaturen nådde 100 grader etter 12,5 minutter.

Temperaturen sted raskt i starten og langsomere mot kokepunktet.

Etter dette gikk stoffet fra væske til gass ( damp ).

 

5. Konklusjon:

Tempraturen steg kraftig og stabiliserte seg på kokepunktet 100 grader, som er kokepuktet for vann ( H2O ).

 

6. Feilkilder:

Gassbrenneren sto veldig nære begerglasset, noe som gjorde at vannet begynte å koke veldig fort. Termometer kan også ha virket litt dårlig siden det tok så lang tid fra 99 grader til 100 grader..

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst