Undersøkelse av melkeprotein
Rapport fra forsøk 3.10 "undersøkelse av melkeprotein".
Hensikt:
Påvise en koagulering av melken. Påvise myse og proteini melka.
Påvise laktose ved hjelp av Fehlingsvæske.
Teori:
Proteinet i melken heter protein og de er vannløselige. Vannet som kaseinet er oppløst i blir surt, vil vi se at kaseinet endrer seg kjemisk og blir tungtløselig. Da vil melken bli tyktflytende og kaseinet skilles ut. Melken koagulerer.
- skummet melk
- 7 % edikk
- 2 M NaOH (natriumhydroksidløsning)
- Fehlingsvæske (like deler av Fehling A og B)
- Kokende vannbad
- To små reagensglass
- To små kolber
- Trakt og foldefilter
- Glasstav
- Termometer
- Varmeplate
- Vernebriller
- Dråpeteller
- Frakk
Fremgangsmåte:
Først har vi tatt fram all utstyret ut og tatt på oss vernebriller og frakk. Så har vi slått på kokeplata.
Vi har hentet ca. 25 mL skummet melk i et begerglass og satt den oppå varmeplata slik at den varmet seg til ca. 40C. deretter tilsatt vi edikk dråpevis i begeret. Vi rørte væsken med en glassstav.
Resultatet:
Melka har skillt seg. Den har blitt til små klumper, som ligner veldig mye på cottage cheese. Vannet har skillt seg fra melka.
2 Test for protein på kasein
Resultat:
Melka får en en lilla farge – og det betyr at proteinet har blitt påvist.
3 Test for protein på myse
Etter det andre forsøket har vi filtrert melka. Mysen har vi lagt i ett eget glass og det samme har vi gjort med vannet som har skillt seg fra vatnet. Så har vi hatt 1 mL NaOH og 6 dråper med CuSO4 i mysen.
Resultat:
Mysen har blitt mørkeblå/fiolett.
Proteinet har blitt påvist i mysen også.
Konklusjon:
Vi fant ut at det er veldig mye proteiner i melka, og det har vi funnet ut ved hjelp av Fehling væske, edikk, NaOH og CuSO4.
Legg inn din tekst!
Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Last opp tekst