Blind gudinne

Handlingsreferat av boken Blind Gudinne, skrevet av Anne Holt.
Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.03.20

Boka starter med den vellykka forretningsadvokaten Karen Borg som er ute på en rolig luftetur med hunden sin. Det viser seg at denne turen skal bli alt annet enn rolig. Langs Akerselva finner hun nemlig et lik. Det viser seg å være en mann av lavere rang i narkotikamiljøet.

 

Politibetjent Hanne Wilhelmsen og politiadjutant Håkond Sand blir satt på saken. Det går ikke lang tid før en yngre mann ved navn Han van der Kerch tilstår drapet og Wilhelmsen og Sand tror saken er løst. Men det er naturligvis mye mere komplisert enn som så. Mannens advokat, Hans A. Olsen, blir også likvidert. Etter en gjennomgang av kontoret til Olsen finner Hanne Wilhelmsen et notat med en bokkode, uten at dette tilfører etterforskningen noe mer.

 

Noen dager senere blir Wilhelmsen slått ned på kontoret sitt og et papir hvor Wilhelmsen har notater om Borgs kjennskap til saken forsvinner. Der står det blandt annet at Borg trolig vet mere om saken enn det hun har fortalt Wilhelmsen og Sand. De kommer på sporet av en mann ved navn Jørgen Lavik. Men Lavik har ikke noe interessant å fortelle.

 

Etter videre granskning kommer de på sporet av en bruktbilselger...Roger. I butikken hans finner de en notisblokk hvor flere nevnt, blandt andre Jørgen Lavik. Lavik og Roger blir arrestert, men løslatt etter en stund grunnet manglende bevis. Wilhelmsen er fortsatt fast bestemt på at de to spiller en viktig rolle i ligaen, og bestemmer seg for å holde Lavik under oppsikt.

 

Lavik er klar over at Karen Borg vet for mye om saken og bestemmer seg for å drepe henne. Han oppsøker Borg og tenner på hytta der henne er. Når hytten står i lys lue kommer Wilhelmsen og Sand som da blir vitne til en slåsskamp mellom Jørgen Lavik og advokat Peter Strup. Denne slåsskampen viser seg å få et dødelig utfall for Lavik når Peter Strup skyter ham i selvforsvar. Inne i den brennende hytten finner de Karen Borg i bevistløs tilstand.

 

Etter denne episoden møter Wilhelmsen og Sand opp på justisministerens kontor for å avgi rapport om saken. Det er da Sand oppdager et spor som vil bety mye for saken. I statssekretærens bokhylle finner han bøker med bokkoder som samsvarer til de kodene de fant på advokat Olsens kontor.

 

Nå oppdager de koblingene og skjønner at bokkodene er koder som forteller om narkotikaleveranser.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst