Film: "Uno"

Referat fra den norske filmen "Uno" og informasjon om hovedrolleinnehaverne.
Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.06.04
Tema
Filmer

David er en gutteaktig 25-åring som bor sammen med familien sin sentralt på Grønland i Oslo. David både trener og jobber hos Jarles Gym i Oslo. Det gjør også bestekompisen Morten, og sønnen Lars til den autoritære kyniske småkjeltringen, Jarle som er sjefen. David tilbringer derfor dagene sine sammen med småkriminelle på dette treningsstudioet. Men det er allikevel bedre enn å være hjemme for han. Faren hans er dødssyk og sengeliggende hjemme. Broren hans, Kjetil har Downs syndrom og moren hans er han ikke i stand til å kommunisere med, hun hakker alltid på han fordi hun synes han er for lat.

 

Lars har kontakt med et kriminelt pakistansk miljø ledet av Khuram. På bursdagsfesten til Lars kommer altså denne Khuram opp og skal ha varene Lars skylder han. Men Lars har selvfølgelig ikke alle varene.

David må derfor lyve og si at Lars ikke er der, men at Khuram skal få resten av varene senere. Etter dette blir hverdagen hans ett helt kaos.

 

Mens faren ligger for døden på sykehuset, er det en politirazzia på treningsstudioet. David, Morten, Jarle og Lars blir tatt inn på avhør etter at politiet fant en pistol og narkotiske stoffer. Han bestemmer seg etter en dag på cella og tyste på vennene sine, for å ha et ha et håp om å rekke et siste farvel med faren sin. David kommer for sent, og faren hans er allerede død når han kommer ut. Nå som faren er død og moren sørger, blir han tvunget til å ta ansvar for broren sin. Samtidig som han må kjempe for å komme seg unna de tidligere vennene i den kriminelle verdenen. Til og med bestevennen Morten vender ryggen mot David.

 

Alt dette får David til å innse hva som virkelig betyr noe i livet hans: familien. Han innser at han må ta ansvar for både fortid og fremtid. Ved å miste alt får David en sjanse til å starte på null og gjenoppbygge livet sitt.

 

Roller: David: Aksel Hennie, Morten: Nicolai Cleve Broch, Lars: Martin Skaug, Jarle: Bjørn Floberg, Mona: Liv Bernhoft Osa, Khuram: Amed Zeyan, Kjetil: Espen Juul Kristiansen

 

Aksel Hennie

Aksen Hennie var en av de mest profilerte norske skuespillerne i 2003. Han var i februar såkalt ”shooting star” ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin sammen med en rekke talenter fra andre land. Aksel er utdannet fra Teaterhøyskolen 1998-2001. Uno er Aksel Henneis debut som filmregissør og manusforfatter.

 

Han har spilt i følgende filmer:

*Hawaii, Oslo.

*Uno

*Den som frykter ulven

*Jonny Vang

*Buddy

*Anolit

 

Nicolai Cleve Broch.

Nicolai er utdannet fra Teaterhøyskolen 1996-1999. Han debuterte som Hjalmar i ”Hjalmar og Frode”. Han hadde hovedrollen i tv-serien ”Lekestue” som ble sendt på NRK1 våren 2002. Serien mottok Gullruten for Beste drama, og Nicolai ble nominert til beste mannlige skuespiller. Han ble også kåret til Årets teatertalent 2001 av Dagbladet.

 

Han har spilt i følgende filmer:

*Uno

*Buddy

*Lekestue

*Fox Grønland

*Sebastian

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst