Full Metal Jacket!

Handlingsreferat og tanker rundt filmen "Full Metal Jacket".

Tilbakemelding: "En veldig god besvarelse med refleksjon og egne meninger. akkurat det jeg var ute etter!"

Karakter: 5+ (10. klasse)

Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.02.07
Tema
Filmer

Full Metal Jacket!

 

 

Del 1: Det er på en måte to filmer i en, de første 40 min ser vi en gruppe menn som skal rekrutteres som soldater og sendes til Vietnam. De har bare knallhard trening hver dag og vi ser en mann som spesielt sliter med å klare alle øvelsene, sånn som hinderløyper. Det er en grusom instruktør som kaller de opp, trener de hard og er veldig streng på alt, det går veldig inn på folk, spesielt på en som er litt tjukkere enn de andre og er litt for glad i kaker og søtsaker. Han sliter med å trene sånn som de andre, han klarer ikke helt å komme i mål og for hver feil han gjør, får de andre mennene straff og ikke han. Det gjør at de andre mennene blir sure og på natten får han igjen for det. Treningen slutter fort med at han som er litt annerledes skyter den strenge instruktøren og seg selv på en do inne i bygget.

 

Resten av filmen ser vi fra selve Vietnam, der er det bomber og gevær som gjelder, mange blir drept og krigen er i gang. Det var mange som ble drept av snikskytere og når de soldatene gikk mellom sprengte ”gater” og ikke så alle sniksyterne som sto rundt om og oppi bygninger. Mange begynte sikkert å dope seg og røyke hasj når de kom hjem, det er sikkert pga redsel.

 

Del 2: Filmen virket veldig spennende og jeg fulgte godt med. Jeg synes det var litt sykt med all treningen og at de ble pushet så mye, hadde det var meg som hadde vært der vet jeg at jeg hadde blitt sykt sliten, savnet familien og venner og alle tingene mine, og en krig påvirker jo en person veldig. Når man kommer hjem til hus og familie blir jo ikke alt det samme. Jeg hadde i alle fall blitt veldig redd for å gå i gater alene, jeg hadde liksom fått følelsen av at noen sto å så på meg og ville skyte etter meg. Selv om alt sikkert bare hadde vært innbildning.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst