"Hodejegerne" av Jo Nesbø

Referat av en veldig god bok!
Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.04.08

Boken er på 239 sider.

 

Boligen ligger i Oslos mest eksklusive strøk, Voksenkollen, rett ved Holmenkollbakken. Boligen er bygd i 1934, og er verdt 13 millioner kroner. Boligen har et veldig klassisk design, med masse eksklusive detaljer. I gata hvor boligen ligger , kjenner nesten alle alle.

 

Oves bolig:

Boligen ligger på østkanten, med utsikt mot Holmenkollen og Oslofjorden. Boligen ble reist i 1988, og er ikke verdt mer enn 1.5 millioner. Boligen har 1 soverom, 1 kjøkken, 1 bad og 1 stue.

 

Hovedpersonen i boka Hodejegerne heter Roger Brown. Han er 168 cm høy og synes selv at han er altfor kort. Han regner seg selv for å være Norges beste hodejeger. Firmaet Roger jobber i kalles Alfa og de jobber med å ansette toppsjefer. Han beskriver seg selv med En sjåførsønn, en litt over middels begavet økonomistudent med litt under middels utsikter og godt under middels høyde.


Han og konen ventet et barn, men han tvang henne til å ta abort, på grunn av at han da ville bli mer avhengig av Diana og hun ville få mer makt. Via jobben som hodejeger får han vite en del om kunstverkene til andre. Ved hjelp av denne informasjonen kan han og noen andre stjele kunstverkene og selge. Ved å være kunsttyv har Roger Brown tjent nok til å gi Diana et galleri og ha et enormt hus.

Videre i boken skal Roger stjele et veldig kjent kunstverk som har vært gjemt inni en vegg i en leilighet. Denne leiligheten eies av en nederlender som kalles Clas Greve. Maleriet er i 100-millioners klassen. Når Brown er i Greves bolig, kommer en tanke i hodet hans, når han får solgt maleriet videre, er jo økonomien hans, og kona hans, trygg for alltid, Nå kan jo han endelig gi Diana det barnet hun alltid har ønsket seg. Han bestemmer seg for å ringe henne der og da. Da hører han telefonen hennes fra under senga til Greve. Han skjønner at Diana har hatt en affære med Clas Greve. Roger legger maleriet i bilen, og drar hjem. Han gidder ikke å snakke noe om saken til Diana.

 

Etter planen skal Ove kjøre maleriet i Rogers bil til Göteborg om natta, hvor en person skal betale penger for det. Men når Roger våkner står bilen enda der, og Ove sitter i forsetet, død. Roger flytter Ove til side. Når Roger setter seg i bilen, kjenner han at han blir svimmel. Når han skal se om han sitter på noe, oppdager han en liten ball med gift i i setet, akkurat da ser han Diana foran seg i garasjen. Roger kjører av sted, uten og vite hvor han skal, han vet bare at han skal kvitte seg med liket av Ove. Han finner en innsjø noen mil utenfor Oslo. Han kaster liket av Ove i elva, men ser da han at liket ikke er dødt, at Ove egentlig bare var bevisstløs. Roger drar da hjem til Ove igjen, men da Ove våkner ordentlig opp igjen, vil han drepe Roger, men før Ove får skutt, er det forsent.

 

Når han skal til å gå inn i låven, kjenner han hunden til Greve bite han, men han får spiddet hunden med gaflene på traktoren. Når han kommer seg ut på veien, blir han stoppet av en mann, som ser at det er Aas traktor, mannen ser også at han har et bitt i nakken, og ringer politiet. Når Roger våkner, vekkes han av en mann som viser seg for å være en politibetjent, men han snakker til Roger som om han er Ove Kjikerud. Når betjenten, sammen med politibetjentene Monsen-tvillingene i Elverum, er på vei til lensmannskontoret, blir de påkjørt av Greve i en stjålet trailer. Da blir politibilen kastet ned i skogen, rett ved en elv. Roger er den eneste som overlever. Han må finne en måte å slippe unna dette. Han klipper av seg håret, og putter det i lomma til en av Monsentvillingan, nå kan ikke Greve finne han. Så bytter han klær med den andre Monsen-tvillingen, og klipper av fingertuppene hans, så de ikke kan sjekke hvem personen er ved fingeravtrykk. Så tømmer han pengebøkene for kontanter, og går opp mot hovedveien. Etter en stund drar han hjem til Ove igjen.

 

Hos Ove ser han på TV at det har skjedd en ulykke med en politibil, og at en politimann er borte. Neste dag drar han hjem til Diana, hvor han ville prøve å ordne opp forholdet igjen, som var interessert i teknologien deres. Diana forklarte at grunnen til at hun gjorde som Greve sa var at han lovte henne et barn, da sa Roger at han nå ville gi henne det barnet. Senere på dagen drar han hjem til sin tidligere elskerinne, Lotte og dreper henne for at Diana ikke skal finne noe ut.

 

Når Roger er hjemme hos Ove igjen, kommer Clas Greve inn og skyter mot ham. Roger tar våpenet til Ove, og skyter mot Greve tilbake. Roger har glemt å skru av alarmen, så videokameraene tar opp hele skytingen, men kameraene filmer ikke senga i stua hvor Roger sitter, så på vaktkontoret til Tripolis kan de ikke se om det er Ove eller en annen person som har skutt mot Greve, når Roger har drept Greve, går han ut vinduet bak, og spurter bort fra huset hans, før politiet ser noe til ham.

Skildringer;
- I forrgie runde regnet jeg det helt urealistisk å få han løs fra jobben han sitter i, han er tross alt Jesus, Gud og Hellige Ånd.

 

- Du fikk aldri sett den, gjorde du vell? Den endte sine dager som kråkemat. Spiddet på svansen av Aas traktor.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst