Hodejegerne (filmen)

Handlingsreferat fra filmen "Hodejegerne".
Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2013.01.03
Tema
Filmer

Roger Brown er en vellykket hodejeger, han er gift med Diana og har et veldig dyrt hus. Han jobber i hodejeger-byrået Alfa i Oslo og tjener en bra lønn, men det holder ikke til det han eier. Så han er en kunsttyv for å tjene inn det ekstra han trenger, men nå ville han stjele et bilde som har en høy verdi og det vill bli hans siste kupp. Men utenfor dette har han en elsker som heter Lotte.

 

En dag presenterte Diana Roger en dansk som jobbet med GPS-firma, han het Clas Greve.

 

Clas Greve forteller om at han har et maleri som har en verdi på 100-millioner, Roger klarer ikke å holde seg unna. Han planlegger å stjele det med sin medhjelper Ove Kjikerud, det ble vellykket. Men han finner Dianas mobil på Clas soverom, siden han var på vei til å ringe Diana og si at han vil ha et barn.

 

Planen var at Ove skulle kjøre med maleri og forhandle med noen, men da Roger kommer til garasjen og ser at bilen står der enda. Roger satte seg på en ball med nål som innholdet seg gift, han fikk ikke så mye. Men det gjorde Ove, så Roger fikk panikk. Og Diana sto utafor garasjen, da trodde Roger at Diana var ute etter han. Ove var egentlige ikke å dø så han våknet etter at Roger kastet han i elva. Etter det dro de hjem, også vill Ove å drepe Roger, men Roger satte et skudd pent i panna til Ove.

 

Roger kjører til en hytte og setter bilen i låven. Men Clas kommer etter han med hunden sin, Roger sjapper seg inn på utedoen med maleriet. Han legger maleriet oppe under taket i utedoen. Clas tar pistolen som Roger la på borde også som han brukte til å drepe Ove, og der etter går han mot utedoen på grunn av hunden bjeffet den retningen. Roger får panikk og tar en dorull papp i munnen og senker seg saktere ned i bæsjen, såkalt utedoen. Etter det tok Roger fart mot hoved huset og så at Clas hadde drept Aa, han finner traktor nøklene og løper til låven. Da han kom innenfor kommer huden til Clas og biter han i nakken, det ender med at Roger tar hunden til piggene i traktoren og den dør.

 

Roger kjører traktoren på veien for å komme seg bort, og han tror bilen bak seg er Clas. Han begynner å vingle/kjøre svingete sånn at han detter ut av bilen. Personen som satt i bilen var ikke Clas, det var en annen man. Mannen går bort til Roger og spør om det går bra med han og ser at han er skadet så han ringer ambulansen. Roger våkner opp på sykehuset, men prøver raskt å komme seg vekk. Han kom ikke langt før lensmannen fikk takk i han med sine to tvilling betjente, de tar han med i politibilen på vei til lensmannskontoret. Men dem kom ikke så langt før Clas hadde tatt en trailer og kjørt på politibilen slik at den kjørte over et stup.

 

Roger er den eneste som overlevde, men Clas sjekket om det var noen overlevde. Men Roger lot som om han var dø og Clas gikk på det. Etter Clas hadde gått tok Roger og barberte av seg håret på grunn av sporingskremen i håret, og la håret i en Polly posen som han la i jakken til den ene politibetjenten. Så tok han klærne til politibetjenten som kjørte bilen. Han gikk til en buss plass og tok busen til Lotte. Men det han fant ut med å være der var at Lotte var den som satte sporings stoffe i håret, ikke Diana. Det ende med at Diana fortalte at Clas var så desperat etter den jobben som Roger avviste han fra etter å ha funnet ut at han lå med Diana engang.

 

Så Roger drepte Lotte og dro med engang til Diana. Han fant ut at hun angret så fælt og følte seg bare litt alene siden Roger var så mye på jobb. Roger fortalte alt som hadde skjedd og at han skulle ringe henne den dagen da han var hos Clas for å stjele maleriet om at han ville ha barn og fortsatt vill. Det endte opp med at Roger sa at det var en ting til han måte gjøre og Diana skjønte hva han mente.

 

Han hentet Polly posen på bevis rommet og Diana drar til Clas for å skifte kullene til Clas sin pistol. Og deretter drar til Ove og venter på at Clas skulle komme. Men før det gjorde Roger en del for å få det til å virke som at Clas drepte Ove, Aa og Lotte: Ryddet helle rommet til Ove, satte det opp et kamera som viste bare Clas som kom sånn at politibetjenten så Clas drepe Ove. Vellykket ble det, så Roger løp til Diana og satte seg i bilen hjem og sletta alle bevis av klær og sånt. Det eneste som ikke stemte for etterforskeren var tiden Ove egentlig døde. Men i hele etterforskningen var ikke Roger Brown nevnt.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst