Rambo 4

Referat av filmen Rambo 4.
Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.03.22
Tema
Filmer

I en helt vanlig dag kommer noen amerikanere fra USA og ber om hjelp fra John Rambo som han heter i filmen. Disse som har kommet helt fra USA ber om Rambos hjelp, for de vet at Rambo er veldig kjent rundt områdene i Burma.

 

Dessutten visste de at Rambo hadde en båt, og dermed ba de ham om å frakte dem til Burma for å hjelpe de stakkars uskyldige menneskene som led krig og fattigdom. Amerikanernes mål var å hjelpe disse fattige menneskene i Burma, med medisiner og skole undervisning. Derfor ba de Rambo frakte dem til disse landsbygdene i Burma ved hjelp av båten til Rambo. Rambo nektet å frakte dem dit, og ba dem dra tilbake hjem. For Rambo visste at det ikke var trygt å reise dit med så få mennesker.

 

Denne gruppen som kom fra USA, var ei jente som het Sarah, Michael og James og mange andre det ikke ble oppgitt navn på. Etter at Michael som var kjæresten til Sarah hadde gitt opp å mase på Rambo om å føre dem dit, var det Sarah sin tur. Med det første klarte Sarah og ikke overtale Michael, men etter flere gangers mas fra Sarah klarte hun tilslutt å overtale Rambo.

 

Etter at alt var klart satte de farten mot landsbygdene der hvor det var mange som trengte medisinsk hjelp og skole undervisning. Men, på veien til landsbygdene midt i det mørke møtte de på piratene. Piratene ble sinte fordi Rambo og de andre amerikanerne hadde krysset piratenes side, og truet dem med livet. Men, heldigvis klarte Rambo å håndtere piratene, og dermed slapp de billig unna.

 

Etter at Rambo hadde drept alle piratene i båten, ble Michael forbanna på Rambo. For han var kommet til Burma for å hjelpe mennesker, ikke drepe mennesker. Da Rambo ble sur fordi Michael hadde blandet seg opp i Rambos saker. Da ville Rambo snu tilbake der hvor de hadde kommet fra, men akkurat da han skulle snu tilbake overtalte Sarah Rambo om snu tilbake. Heldigvis for dem klarte de nok engnang å overtale Rambo til og forsette videre.

 

Da de endelig var framme, takket de Rambo og tok farvel. Da Sarah, og Michael kom til landsbygda var de glade over å ha kommet til landsbygda i Burma. Men det varte ikke lenge, Sarah, Michael, James og de andre amerikanerne var blitt angrepet av piratene. Under angrepet av piratene døde mange mennesker, Sarah, Michael og de andre var tatt til fange. Etter at piratene hadde drept nesten alle landsbygdene menneskene, hadde piratene stukket av til basen deres. Etter at de hadde sluppet Sarah og de andre i landsbyen dro Rambo hjemover.

 

En kveld da det regnet ganske mye kom en amerikansk mann som heter Arther March og fortalte at de amerikanere som skulle hjelpe de fattige menneskene i Burma ikke hadde kommet hjem til Amerika når de skulle. Arther som han het, sa at han ikke kunne få hjelp av noen fra Amerika, og derfor bestemte han seg for å spørre om hjelp fra Rambo. Derfor var amerikanerne veldig bekymret over saken, og ville ha Rambos hjelp til å finne disse forsvunne amerikanerne. Da bestemte Rambo seg for å hjelpe disse amerikanerne. Arthur fortalte Rambo også at han skulle få med seg et par men til å hjelpe ham. Dette mannskapet bestod av en mann som het School boy, Lewis, Diaz, Reese, En-joo, og Tint. School boy er den som er veldig hjelpsom og grei, Lewis er den som er sint hele tiden og er veldig aggressiv, mens Reece er den morsomme som synger hele tiden, En-joo og Tint er som oftest stille hele tiden.

 

Endelig etter lang tur med båt kjøring, hadde de endelig kommet helt fram til Burma for å finne amerikanerne som var tatt til fange. Etter en lang båttur kom de til Burma, her ble de tatt imot av en overlevende fra Burma som het Nian og en liten gutt. De skulle også få støtte fra de overlevende soldatene.

 

Etter å ha samlet mannskapet sitt bestemte de seg for å gå inn i Burma og finne Sarah og de andre amerikanerne. Akkurat ide de skulle inn i landsbygda, fulgte Rambo etter dem, men da ble Lewis sur og fortalte Rambo om å passe på båten.

 

Da Lewis og de andre kom til en av landsbygdene, var alle sammen døde, og det var ingen å hjelpe. Etter en stund, hadde de undersøkt landsbygda og det var ingen igjen. Akkurat da de hadde bestemt seg for og forsette videre kom plutselig noen av piratene, kjørende med en bil, de stoppet ved veikanten. De hadde noen uskyldige gisler som de ville leke med, ved å legge miner i en dam og lot dem løpe gjennom det bare for skremme dem, men imens gjemte Lewis og de andre seg bak vraket og ventet på hva som skulle skje.

 

Da Piratene akkurat hadde tenkt å skyte ned alle gislene, kom plutselig Rambo fra noen steder og skjøt piler mot piratene. Rambo klarte å drepe alle de piratene, og etter at han hadde drept dem gjenforente han seg sammen med Lewis, School boy og de andre krigerne. De planla å gå inn i basen og ta piratene der ifra, og lete etter amerikanerne uten å lage lyd og bråk. Rambo, School boy, Lewis, Reece, Diaz, og En-joo gikk alle vær sin vei for å finne amerikanerne. Men, det gikk på tid for de måtte komme seg ut så fort så mulig ut av basen.

 

Mens, piratene moret seg med jentene og plaget dem, listet Rambo og de andre amerikanerne seg inn for å redde Michael og Sarah og resten av amerikanerne. Men, Lewis og de andre ville ikke vente lenge siden de var feige og ville dra tilbake, de trodde de ville blitt fanget. Men, School boy, og Michael nektet å bli med Lewis, de ville hjelpe Rambo og Sarah. Dermed ble School boy igjen, Michael ville også bli igjen for å hjelpe Rambo og kjæresten Sarah, men Lewis lot ikke ham dra.

 

Dermed gikk School boy inn for å finne Sarah og det gjorde ham. Rambo lette etter de andre amerikanerne, han lette overalt tilslutt fant ham amerikanerne. Nå hadde Rambo, School boy, Sarah og Michael rømt fra basen alt de kunne for det var ikke lenge til før piratene hadde funnet de andre døde piratene. Nå hadde Rambo, Sarah, School boy og legene og lærerne rømt fra basen, mens Lewis, Michael, Reece, Diaz og En-joo hadde rømt av sted for lenge siden.

 

Neste morgen da piratene hadde oppdaget at noe var galt satte de i gang å lete etter Rambo og de andre amerikanerne. Dermed satte de i gang å lete etter dem, med hunder og biler. Rambo og Sarah og Scool boy hadde løpt lenge, og det forsettet å løpe vekk fra basen.

 

Etter lang tid med løping stoppet Rambo opp, og hadde en plan. Rambo fortalte School boy og Sarah om og forsette videre, for han viste de ville ta dem igjen. Dermed planla han å legge en bombe rundt en gammel rakett, som han hadde sett tidligere da han hadde gått forbi. Han teipet den ene bomben rundt den andre og ventet på at piratene skulle gå rett i fella. Da Sarah og School boy skulle rømme tilbake til båten oppdaget de at Lewis, Michael, Reece, Diaz og En-joo var fanget av piratene og ble torturert, men det var ingen ting School boy og Sarah kunne gjøre.

 

Etter at piratene hadde stilt Lewis og de andre i rad og rekke for å drepe dem, kom plutselig Rambo bakfra og drepte alle sammen med en slags maskin pistol, han fikk også hjelp av Lewis og de andre som egentlig var passet på av piratene, men piratene hadde glemt dem fordi Rambo sto på en stor maskin pistol og fyrte av masse skudd.

 

Rambo hadde tatt av helt, han avfyrte skudd mot alle piratene, nå var det nesten ingen overlevende pirater igjen. Det tok en stund før Rambo kunne drepe alle sammen, men til slutt var seieren til Rambo. Han hadde nok engang reddet menneskeliv. Alle var trygge og det var ingen som avfyrte skudd lenger. Men, dessverre var det en død en fra en av amerikanerens side, og Lewis hadde skadet foten sin men han levde fortsatt. Krigen var over, alle hadde reist hjem og det var ikke noen som plagde landsbygde menneskene. Alle hadde reist hjem til Amerika nå, til og med Rambo som ikke hadde vært i Amerika på lenge.

 

Tema:

Spør du meg så vil jeg si at Tema i denne filmen er først og fremst krig, diktaturitet og fattigdom. I dag er det masse konflikter i Burma, og det er så mye vi andre mennesker i verden gjør for å stoppe disse krigene, men det er ikke så mye vi kan gjøre når de har diktatur ledere i Burma. Lederne i Burma styrer nesten alt og det er masse konflikter mellom lokal befolkningen.

 

Budskap:

Budskapet i filmen er, at vi som mennesker må hjelpe andre mennesker i verden som har det vanskelig eller trenger hjelp. Budskapet i filmen er også at mange mennesker i verden ikke har tilgang til medisinsk hjelp eller skole gang. Det var derfor Sarah og Michael kom til Burma for å hjelpe de i landsbygda.

 

Seeropplevelse:

Jeg syntes filmen var veldig bra spilt av Sylvester Stallone. For i denne filmen tar de opp virkelige ting som skjer rundt om i verden. I denne filmen viser de som sagt konflikter som skjer i Burma, og når vi da ser det på film klarer vi det som person å forstå det bedre. For det er vanskelig for oss å se hva som skjer under krigene, men etter at jeg så denne filmen kan jeg kjønnet det bedre og føle det bedre om hvordan menneskene i Burma har det.

 

Jeg selv syntes det er veldig trist å se så mange mennesker dør på slike skrekkelige måter. Spesielt når det gjelder de sivile befolkningen som ikke har noe med det å gjøre, som blir tatt til fange. Under filmen kunne vi se at noen damer ble voldtatt og mange barn ble skutt. Det var ingen av piratene som brydde seg om dette, de bare ville ha makt, penger, og respekt.

 

Jeg oppfatet denne filmen både positivt og negativt. Den negative siden er selvsagt at mennesker dør og blir tatt til fange og blir torturert, mens den positive siden er at verden kan se eller kjenne hvor trist og leit krig er gjennom filmer og bilder.

 

Sterkeste filmopplevelse:

Min sterkeste filmopplevelse er nok ”Blood Diamond”, for i filmen Blood diamond, ble det drept mange tusen mennesker i Sør-Afrika. Det var også mange som ble tatt til fange bare for å jobbe for en gruppe. Denne gruppen i Sør-Afrikas mål var å lete etter diamanter, og dermed brukte de fattige menneskene til å finne diamanter. Hvis noen av arbeiderne hadde for eksempel funnet en diamant og prøvd å stjele den, hadde den personen blitt skutt der og da.

 

Derfor var det ingen som turte å stjele diamantene. Jeg syntes det var veldig sterkt og trist når noen mennesker ble skutt og drept for noen diamanter, for vi som bor i Norge trenger vi bare å dra til butikken, så for vi oss en diamant uten noen problemer. Det var også veldig mye fattigdom i Sør-Amerika som var leit å se på, siden det var mange som sultet og arbeid som slaver for andre. Viss en Afrikaner hadde som for eksempel funnet en diamant på størrelse med en vanlig stein, ville den personen blitt den lykkeligste mann på jord. For diamant har veldig stor verdi. Jeg reagerte på dette fordi, det er veldig trist når mennesker dør for noen steiner i en del av verden mens andre mennesker, kan kjøpe det på et blunk uten at noen skader seg.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst