"Wonderboy" av Henrik Langeland

Kapittelreferat egnet for særemne fra boka "Wonderboy" av Henrik H Langeland. En fiksjonsbasert bok om finanslivet i Norge.
Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.11.01

I Christians eventyrlige jetset-verden – en verden av konserndirektører og sjefsekretærer, gründermillionærer og politiske broilere, investorer og eskortepiker, forlagsredaktører og finansjournalister – vil du blant annet få stifte bekjentskap med:

- Bjørn Jagge, Scandinavian Media Groups ubestridte konsernsjef.

- Konrad A. Broch, konsernets Chief Financial Officer. Konrad er gammel tallknuser, risiko-allergiker og Christians argeste motstander.

- Regine Åkerstrand, Jagges snertne sjefsekretær. Skjuler hun en fryktelig hemmelighet?

- Tessa, Christians ett år yngre kone, og deres to barn Sara (3) og Hans-Christian (1).

- Bosse Schänkenberg, fleecekledd svenske headhuntet fra topp-sjiktet i Stockholms IT-miljø til lederjobben i Scandorama.com, SMG-konsernets løfterike internett-portal.

- Fridtjof Kierschow, Christians tidligere kollega i McKinsey, nå ventureinvestor og partyløve.

- For ikke å glemme Rebecca Lund, Christians gamle flamme fra NHH som er blitt direktør for forretningsutvikling i Schibsted og nylig kåret til "Årets forretningskvinne 2000".

 

Prolog: Kicket:

Vi blir kjent med Christian Von der Hall, der han sitter i en fluktstol utenfor Victoria Falls Hotell. Han er på en såkalt ”Teambuildingtur” med sine kollegaer til Victoria Falls. Han hopper bungee foran sine kollegaer.

 

1. Up and og

Vi møter Christians kone Tessa. De krangler tydeligvis mye i forholdet sitt. De har to barn. Vi møter også Christians bror Erlend. Christian forteller ham om planene han har for å kjøpe opp Gyldendal og Aschehoug forlag for så å slå dem sammen. Disse planene har noe å gjøre med Christians nag mot trykkeriselskapene etter farens død. Vi får høre at Christian fikk kallenavnet sitt ”Wonderboy” etter at en foreleser på handelshøyskolen uttalte hans navn feil.

 

2. Monsieur All?

Christian, hans sjef Jagge og sjefens sekretær Regine reiser på forretningstur til Paris. Christian gjør det storartet under forretningslunsjen med deres franske forretningsforbindelser. Jagge blir imponert… Christian drar om natten til et fransk bordell, og på vei ut, rimelig omtåket, mener han å huske å ha truffet på Regine i det han kom ut av bordellet. Denne usikkerheten gjør Christian engstelig de påfølgende dagene.

 

3. Tegnet

Christian prøver å finne ut om det var Regine han så i denne skitne gaten i Paris dagen før. Han prøver å få et tegn ut av Regine på flyet hjem til Oslo. Det lykkes han ikke med. På flyet ser han ei rødhåret dame som ligner veldig på en av de prostituerte han hadde hatt sex med natten før. Hun gir ham et rosenknopp tegn med fingrene, akkurat som de prostituerte dagen før hadde gjort!

 

4. Full frihet.

Christian får lønnsforhøyelse som gjengjeld for den flotte innsatsen i Paris. Kommer frem at Christian mente det var på høy tid.

 

5. Trykket stemning.

Christian leser om seg selv i en hyggelig artikkel i Dagens Næringsliv. Handler om den franske avtalen de har jobbet med. Christian drar på møte med trykkerisjef Roar Halvorsen.

 

6. Et komplott!

Christian fortsetter jobben med sammenslåingen av Gyldendal og Aschehoug. Prosjektet kalles Prosjekt Sehested. Christians bror Erlend forteller Christian om at i 1987-88, da deres far sitt forlag, Signatur Forlag gikk konkurs, hadde det foregått en hemmelig enighet mellom Gyldendal og Aschehoug om å skvise ut Signatur Forlag. Farens konkurs var for øvrig den sannsynlige årsaken til at han begikk selvmord.

 

7. King Kong

Christian foretar den første presentasjonen av Prosjekt Sehested, som han har jobbet med på egenhånd, for sin sjef Jagge og konsernets Chief Financial Officer, Konrad. Sjefene er kritiske, men samtidig positive. De ber han gå videre på prosjektet, og komme tilbake når han har nærmere detaljer.

 

Del 2

 

8. First Tuesday

Christian er på IT-bransjens ”networking-party”, der han møter på sin gamle kollega, Fridtjof, som har gjort det stort. Fridtjof forteller om noen elleville fester som holdes for og av de rikeste, som han mener Christian må hive seg med på en gang. Christian ser sin studiekjæreste Rebecca på festen.

 

9. Piken med svovelstikkene

Christian driter seg utenfor ei pen dame han skal gi fyr med en fyrstikk når han er på restaurant og spiser.

 

10. På nattbordet

Christian blir intervjuet av DN sin faste spalte, ”På Nattbordet”, hvor de spør han hva slags bok han leser for tiden. Christian som har svært begrenset litteraturkjennskap klarer å rote seg bort til å svare at han leser Knut Hamsuns ”På gjengrodde stier”, noe han derpå roser som sin favorittbok. Hans kone, Tessa, og hans kulturorienterte bror, Erlend blir veldig opprørt og flau på Christians vegne når de leser dette dagen derpå.

 

11. Sc

Christian har endelig fått i stand et møte med hans sjef Jagge, men bli avbrutt av en gjeng markedsførere som tar over møtet. Sjefen for reklamebyrået heter Medeleine Larouge, og har afrofletter.

 

12. Sånn skal det gjøres!

Christian har møte med av toppsjefene i konsernet, Bosse, for å diskutere Prosjekt Sehested, men som ender opp med at Bosse anbefaler Christian å iaktta en av firmaets selgerer i action, for å få bedre innsikt i konsernets inntjeningssystem. Christian blir derfor med annonseselgeren Tommy, i det han skal selge internett annonser for en bruktbilimportør.

 

13. Er det et ja?

Christian blir fortalt over telefon, at sjefen Jagge har i samråd med konsernets styreformann og hovedaksjonær, Augustus, avgjort å utsette noen framstøt i Prosjekt Sehested i et halvt år. Dette opprører Christian veldig, som mener at man er nødt å handle raskt før sjansen forsvinner.

 

14. Brann i rosenes leir

Christian oppdager en fyrstikkeske i Tessas jakkelomme, hvor det står et telefonnummer skrevet på. Han blir med en gang mistenksom, og prøver å spore opp nummeret på Opplysningen uten å lykkes. Han ringer en av sine venner i Telenor, og ber han hjelpe han med å finne eieren av dette nummeret. Han får vite at nummeret tilhører en viss Victor Johnson. Han søker på navnet på internett, og et av treffene han får er hjemmesiden til et showhus i Oslo, hvor en av de mannelige stripperene heter Victor Johnsen.

 

15. En jäkligt bra match

Christian mottar noe innside informasjon fra Aschehoug, via Magnus Skramstad.

 

Christian tenker på at han hadde møtt Jagge, Bosse og Konrad i det de kom ut fra et møterom som var kjent for at det var umulig å avlytte. Dette gjør Christian usikker og mistenksom, da han ikke skjønner hva disse tre personene har noe å snakke om i fellesskap.

 

På flyplassen i Stockholm ser Christian Magnus Skramstad i konversasjon med en av SMG’s hovedkonkurrenter, det finske mediakonsernet Sanoma WSOY. Han overser at Sanomas representant, Jorma Kaimio skriver Aschehoug på et ark. Han tenker at Skramstad er en sviker.

 

16. Gyldendal Scandinavia

Christian tar flyet hjem til Oslo. Flyet er overbooket, men med Christians VIP kort får han plassen til en annen. Han havner på samme seterad med en pratsom person jobber for et firma som heter Egnst & Young. Denne mannen forsnakker seg, og overleverer konfidensielle hemmeligheter til Christian om at firmaet hans jobber med en sammenslåing av Norske og Danske Gyldendal og svenske Norstedts. Christian klarer å hale ut masse sensitiv info fra denne mannen, da han sier at han selv jobber som bruktbilforhandler.

 

Del 3

 

17. Børst og kapital

Christian bekymrer seg for hva han hørte på flyet. Christian får en telefonsamtale fra en viss Knut Brovik. Knut lufter noen planer han og en venn har om å starte et nytt forlag. Knut Brovik er en mangeårig redaktør i Gyldendal, og hans businesspartner mangeårig redaktør i Gyldendal. Men de ringer Christian fordi de trenger startkapital. Christian blir oppildnet, og ber dem finne ut av som skjer på innsiden i de to forlagene.

 

18. Den kødden Victor

Christian har en helg hjemme alene. Denne Victor ringer hjem til hustelefonen, han snakker engelsk, og ønsker å få snakke med Tessa. Christian bestemmer seg for å konfrontere Tessa med hva han har ”funnet ut” av denne Victor typen.

 

Når Christian konfronterer Tessa, blir Tessa såret fordi hun mener det er et alvorlig tillitssvik fra Christians side, og at han er paranoid. Hun blir så sur at hun drar til foreldrene sine.

 

19. McKinsey eller meg!

Christian tenker tilbake på tiden da han jobbet i prestisjefirmaet McKinsey, men fikk et ultimatum fra Tessa om å velge mellom McKinsey jobben eller familien. Til tross for drastisk lønnsreduksjon valgte Christian familien, og sluttet i McKinsey etter en 4 års lang karriere. Han tenker på den krisen som en krise han og Tessa kom styrket ut fra, men tviler på om de vil gjøre det samme i denne krisen de nå opplever.

Christian blir invitert på fest skal holdes om noen dager. Det er Fridtjof som inviterer.

 

20. Skal vi ta et lite case?

Det råder dårlig stemning i huset hjemme hos Tessa og Christian. Christian foretar to jobbintervjuer. Den første er med ei meget attraktiv ung dame som heter Stine Michaelsen. Til tross for at hun faglig ikke strekker til, velger Christian å sende henne videre på et nytt intervju med toppsjefene i SMG.

 

Det andre intervjuet er med en Stein-Yngve Lambreck. Etter intervjuet dumper han ham.

 

Noen har lagt en Post-it-lapp i Wallpaper magasinet til Christian på en side der det er reklame for Dolce & Gabbana. Christian blir engstelig for dette.

 

21. Siste fredag på Huset.

Christian drar på kjendisfest på en restaurant i Oslo med sin bror, Erlend.

 

22. Have a fabulous evening, gentlemen

Christian drar på denne eksklusive festen Fridtjof hadde invitert ham med på. Festen foregår i en svær villa, der partyfaktoren er meget høy. Christian ender opp i en badstue med ei attraktiv dame som heter Victoria og noen andre menn. Christian tar kokain. Han blir fullstendig ruset, selv om han føler selv at han ser og forstår alt rundt seg mye klarere.

 

23. Deg blir det aldri noe av!

Christian løper rundt omkring i Oslo ved daggry, totalt ruset etter den harde festingen. Han ødelegger klærne sine, og får kraftige sår på føttene av å løpe barbent rundt. Han klarer til slutt å komme seg hjem.

 

24. I Acquariet

Noen dager etterpå drar Christian på forretningsmiddag med Fridtjof. I baren på restauranten blir Christian tilbydd sex av en luksusprostituert for 6000 kroner. Christian blir fristet, men tenker på all den dårlige samvittigheten han hadde etter forrige gang i Paris, så han takker nei.

 

Fridtjof tilbyr Christian ny jobb, med gode betingelser. Christian takker likevel nei, da han holder på egne planer i sin nåværende jobb.

 

Fridtjof anbefaler Christian å investere penger i kunst.

 

25. To mintgrønne flekker

Christian kjøper et maleri for 70 000 kroner i gave til Tessa. Maleriet består av to mintrgrønne flekker. Kunstneren er Leo Dobie.

 

26. Mao

Christian har møte med Brovik og Foldal.

 

Tessa og Christian bestemmer seg for å dra på ferie til Antibes når sommeren kommer.

 

Del 4

 

27. For Guds skyld, kall meg Constance

Christian foretar et besøk til en av Gyldendals største aksjonærer, for å føle på villigheten hun har til å selge seg ut av selskapet. Den eldre damen heter Constance Scheldrup-Bødker. Christian klarer ikke å få svar på det han kom for å finne ut av, men han får også sine anelser om at hun er villig til å selge.

 

28. What’s in it for me?

Christian drar på forretningslunsj I Regjeringskvartalet. Han har lunsj med sin gamle studiekompis, Sjur Ingvaldsen, som nå er statssekretær. Christian forteller Sjur om planen SMG har om å kjøpe opp Gyldendal og Aschehoug.

 

29. Sjonkel Fridtjof

Christian og Fridtjof har forretningslunsj på Theatercaféen. Fridtjof overlever Christian noen scenarier om Prosjekt Sehested som hans advokat har utarbeidet. Anslagene fra advokaten viser seg å kunne være meget lønnsomme. Christian vil kunne bli mangemillionær, men må samtidig være villig til å investere 5 millioner på egen risiko. Fridtjof tilbyr Christian å låne han disse pengene.

 

Fridtjof tilbyr også Christian en meget godt betalt jobb, og Christian sier han må tenke på det.

 

Christian møter Erlend som er på vei til en av hagefestene til Aschehoug.

 

30. La bionda e la rossa

Christian drar og bestiller en espresso på Kaffebrenneriet. En kvinnelig gjest med tatovering i nakken kommer bort til disken og skriver nummeret sitt på rabattkortet til Christian. Christian blir forvirret når hun gjør dette rosenknopp tegnet med fingerspissene i det han går ut fra caféen.

 

31. Hvorfor har vi aldri sex mer?

Christian og Tessa har en stor argumentasjon i senga om hvorfor de aldri har sex mer. Tessa tror det er p.g.a. henne, mens Christian sier at han er for opptatt av jobben. Under diskusjonen oppdager Tessa såret rundt halsen til Christian som han har fra den heftige natten i Paris. Han unnskylder det med at det var sykkelhjelmen sin skyld.

 

32. Herbern-seilasen

Christian drar på seiltur med Magnus Skramstad senior i Oslofjorden. De krasjer i William Nygaard som er ute og padler. Christian får til sin store begeistring vite at Skramstad sr. er interessert i å selge sine aksjer i Aschehoug.

 

33. Graven

Christian drar på Vestre Gravlund hvor hans far ligger. Han kommer over noen gamle gravmonumenter som skremmer ham. Han ser en gravstein som det står Stattholder 1609-1666. Han blir av dette ”frossen i hjerteroten” og kvalm.

 

34. Spin-o-Maniac

Christian, Bosse og Bjørn drar til New York for å signere en avtale som vil kunne finansiere Prosjekt Sehested ASA. De bor på et eksklusivt hotell. Den første morningen drar de ned på hotellets spinnig rom for å trene. Der er det en del veltrente jenter som deltar i spinningtimen. En av dem har oransje hår, og hun legger hånden på låret hans mens de sykler. Hun hvisker ham noe, uten at han klarer å oppfatte hva hun sier. Hun lager rosenknopptegnet med fingrene som Christian har fått flere ganger før. Han tenker at det er helt utrolig, og lurer på hvordan de kan vite det, og hva det er med han som gjør at de ser det. Han blir full av paranoia og angst.

 

Christian vurderer å repetere hva han gjorde i Paris, en ”aller, aller siste gang”.

 

35. Final call for mister Hall

Møtet med AOL Time-Warner direktørene i New York gikk strålende. Christian blir overrasket over at Bjørn og Bosse hadde booket enda et møte AOL Time Warner, som de sier han ikke trenger være med på.

 

Bjørn og Bosse drar etter hvert hjem til Norge, og Christian blir igjen en dag ekstra i New York for å delta på en kunstutstilling av Leo Dobie. På rommet sitt finner han en beskjed hvor det står ”Lucky Strike 7.30” samt en illustrasjon av en rosenknopp. Christian bestiller limousin og drar til Lucky Strike. Det neste vi får høre er at Christian våkner opp i fosterstilling på hotellrommet sitt, med vondt i hele kroppen. Han finner et rødt langt hår i undertøyet sitt når han går på do…

 

På kunstforestillingen møter han Rebecca Lund, hans gamle studiekjæreste. De drar på hotellrommet til Rebecca og skal ha sex, men Christian har problemer med å få ”den opp”. Han føler seg lykkelig i selskap med Rebecca, og angrer på at han slo opp med henne på den brutale måten han gjorde for en del år tilbake. Rebecca blir lenge ute på kjøkkenet mens Christian ligger i sengen og tenker på hvor godt de kunne hatt det i lag.

 

På flyplassen får Christian en mail fra den rødhårete dama han hadde hatt sex med for 2 dager siden. Hun skriver at hun vil komme til Oslo før jul for å besøke ham. Christian blir engstelig.

 

Christian får også en mail fra Rebecca Lund som skriver at han var bra innbilsk som trodde han kunne ha seg med henne etter hva han gjorde med henne i Bergen. Hun sier at hevnen blir søtere enn hva hun hadde drømt om, og ønsker han lykke til med Prosjekt Sehested. Panikken griper Christian. Han finner ut at hun må ha lest om Prosjekt Sehested i mappen hans mens han lå og dagdrømte på hotellet. Christian frykter at hele hans prosjekt nå vil gå i grus.

 

36. Little Brother

Tilbake i Norge går Christian med en konstant angst for hva Rebecca Lund vil kunne stelle i stand. Hun kan ruinere både yrkeskarrieren og familielivet hans om hun ønsker.

 

På kontoret kommer han over papirer noen har glemt fra seg på kontorets printer. Han finner ut at det er prosjekt Bosse og Jagge har arbeidet med bak hans rygg! Attpåtil har de tenkt å finansiere prosjektet med den såkalte LILO-avtalen Christian har fått i havn i New York. Christian blir rasende og konfronterer Jagge med dette. Christian klarer å få forhandlet seg med ham til en avtale om at hans prosjekt skal fortsatt kunne realiserer, såfremt det ikke legger hinder for prosjektet til Bosse og Jagge, som blir kalt ”Little Brother”. ”Little Brother” må også finansierers på en annen måte enn Christians LILO-avtale.

 

Christian mistenker Regine for å ha printet ut prosjektet med vilje, slik at han skulle bli klar over det.

 

37. Christian knuser’n

Christian har møte med konserndirektørene i firmaet hvor han jobber, SMG.

 

38. Men hvor er the juicy stuff?

Christian har nettopp kommet hjem fra teambuildingturen i Victoria Falls. Det er kveld, og Christian skal til å forlate kontoret for å dra hjem til familien og spise middag før han drar ut på julebord med jobben, da Bjørnar Eckholm fra Dagens Næringsliv ringer. Han kommer med et spørsmål som slår Christian helt ut; ”er det tilfelle at SMG planlegger å kjøpe opp Aschehoug?”.  Hvis dette kommer på trykk, vil ikke konserndirektørene i SMG gi grønt lys for Prosjekt Sehested. For å forhindre at Eckholm trykker artikkelen i lørdagsbilaget ringer han ham opp igjen og sier at han har mye mer eksklusiv informasjon om prosjektet, men for å få dette må han vente med å trykke saken til tirsdag, da styremøtet er på mandagen. De to møtes derfor på en restaurant samme kveld. Tessa blir rasende når Christian melder om at han ikke vil nå middagen, igjen… Hun sier at dette orker hun ikke mer, og tar med seg ungene til foreldrene hennes.

 

Christian avslører alt om Prosjekt Sehested til Eckholm, i håp om at han skal bli så imponert at han går med på å utsette trykkingen av saken. Det blir han for øvrig ikke, og sier at hadde det vært noe ”juicy” stoff som sex, lies and videotapes, så hadde han vært langt mer imponert. Fremtiden til iverksettingen av Prosjekt Sehested, Christians familie- og yrkesliv er nå høyst usikker.

 

39. Dansen med Regine

Christian er på julebord med jobben sin. Han frykter dette vil bli hans siste julebord i dette firmaet, hvis artikkelen blir trykt før det avgjørende styremøtet. Christian lurer på om han skal tørre å spørre Stine Michaelsen om rosetatoveringen hun har i nakken. Stine hilser Christian fra sin venninne som skifter hårfarge og navn stadig vekk, som han har møtt på bl.a. Kaffebrenneriet, festen på Bygdøy, på flyet fra Paris og under møtet med Bosse, hun jobber nemlig som art director i Kursiv. Christian blir svimmel da han oppdager at alle disse damene som har gitt han rosenknopptegnet er den samme!

 

Regine ankommer julebordet i den samme utfordrende kjolen som hun hadde kjøpt som gave for Christian som han ga til Tessa mens han var i Paris. Hun har også en parykk med rødt hår.

 

Regine drar Christian med på en rom med DVD-avspiller, og viser ham et videoopptak av ham mens han har sex med de to prostituerte i Paris. Regine forteller Christian at bordellet han var på selger videoopptak av sine horekunder på internett, og at det var Regine han møtte i det han gikk ut av bordellet. Hun hadde gått inn på bordellet og kjøpt filmen med Christian på.

 

Regine forteller også at hun hadde sendt videoopptaket på mail til sin venninne som Christian hadde hatt sex med i New York før han hadde dratt til NY.  

 

Grunnen hun oppgir til at hun har gjort all dette er for at hun vil ha sex med Christian. De går inn på et rom og har sex…

 

Idet Christian forlater julebordet møter han på en muskuløs Securitas mann med britisk aksent som hadde sett ham og Regine på overvåkingskameraet. Han får visittkortet av Securitas-vakten og oppdager ved hjelp av telefonnummeret hans at han er Victor!

 

40. Jeg vil skilles!

Lørdag formiddag, og Christian konstaterer til sin store lettelse at det ikke står noe om Prosjekt Sehested i Dagens Næringsliv. Han ser også at et Leo Dobie-maleri er solgt for 470 000 kroner. Han har kjøpt et maleri fra den samme kunstneren.

 

Christian ringer Tessa og forteller hun alt om Prosjekt Sehested, og at det har vært et veldig viktig prosjekt for ham. Han håper hun vil forstå.

 

Tessa kommer hjem, og hun forteller Christian hvor hardt hun har forsøkt å få forholdet deres til å fungere, og hvor mye hun har gitt opp karrieremessig for familien. Hun mener at via hans prosjekt (som han har holdt hemmelig for Tessa) har han ødelagt hennes karriere, siden Tessa har jobbet for Aschehoug i samme periode. Hun tror folk vil tenke at de har samarbeidet. Hun bestemmer derfor at hun ønsker å skilles.

 

Venninnen til Regine som Christian hadde hatt sex med i New York ringer på hustelefonen under diskusjonen med Tessa og Christian. Hun forteller at hun er i Oslo og vil møte ham.   

 

Igjen ringer telefonen og det er Magnus Skramstad jr. som har fått vite om Christians oppkjøpsplaner av Aschehoug som han har planlagt med hans far, Skramstad sr. Han forteller at Christian bare skal glemme å kjøpe opp Aschehoug, for alle de unge arvingene vil kjempe i mot. Men Christian får Magnus til å holde kjeft ved å ta til motverge, og si at han vil sladre om Skramstad Jr. sine nokså slue planer til Dagens Næringsliv.

 

Igjen ringer telefonen og nå er det Fridtjof som ringer, og sier at back-up planen for den økonomiske finansieringsplanen for Prosjekt Sehested har gått til helvete. Dette legger enda mer press for Christian på at prosjektet må igangsettes etter styremøtes vedtak på mandagen.

 

Nok en gang ringer telefonen, og nå er det Tessas og Christians gamle husholderske som ringer. Hun er blitt gravid med naboen.

 

Christian får klarhet i hvorfor Tessa hadde telefonnummeret til Victor. Han var innleid stripper til et utdrikningslag Tessa og sine venninner hadde hatt. Han hadde likevel aldri møtt opp… Christian får vite at venninnen som de hadde holdt utdrikningslag for het Madeleine Larouge, og at hun var art director i et reklamebyrå. Tessa var altså venninne med denne mystiske damen Christian hadde hatt så mange affærer med! På utdrikningslaget hadde venninnene også sett videoopptaket av Christian i Paris, uten at Tessa hadde merket at den var hennes egen mann som var innehaver av ”hovedrollen”.

 

Bjørnar Eckholm fra DN ringer, og varsler at han vil trykke saken på mandagen. Christian forteller da Eckholm om Jagge, Konrad og Bjørns ”Little Brother” prosjekt, i et siste forsøk på å hindre et oppslag om Prosjekt Sehested på mandag.

 

41. Dovregubbens Hall.

Christian holder styremøtet. Saken ble ikke trykt i DN på mandagen.

 

42. Det er likevel umulig. Jeg må vekk herfra.

Christian får gjennomslag for igangsettingen av Prosjekt Sehested!!!

 

Epilog. Bunnen ennå ikke nådd.

Vi får lese ”dagens børskommentar” av Bjørnar Eckholm som sto på trykk i Dagens Næringsliv 10. mars 2001.  Gjennom artikkelen kommer det frem at det har gått rett til helvete med SMG i etterkant av en artikkelserie i samme avis om konsernets Little Brother-planer. Enda verre har det gått med Sehested ASA som har opplevd en historisk negativ utvikling på Oslo Børs. Med seg i dot.com-døden vil de ta med seg de to ærverdige forlagshusene Aschehoug og Gyldendal.

 

Fridtjof Kierschow gjør det for øvrig veldig bra.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst