Jennifer Lopez

Innholdsrik biografi av Jennifer Lopez.
Sjanger
Særoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.02.25
Tema
Pop

Innledning

 

Jeg har valgt å skrive om Jennifer Lopez. Hun er veldig aktuell innen både film og musikk. Hun er omtalt veldig ofte i media, derfor har jeg hørt en del om henne fra før. For eksempel står det om henne i nesten hvert eneste nummer av bladene jeg leser. Jeg har sett mange av filmene hun har spilt i, men også hørt en del av musikken hennes. Jeg liker mye av det hun har gjort. Hun har gjort mye variert også innen forskjellige musikkformer. Jennifer Lopez er verdenskjent og suksessfull og har oppnådd noe mange drømmer om. Hun har stått på siden hun var liten, alt for å oppfylle drømmene sine. Dette har hun klart og lever et ganske uvanlig liv. Alt dette fascinerer meg og gjør at jeg får lyst til å vite mer om henne.

Dette er grunnen til at jeg valgte å skrive om Jennifer Lopez i denne særoppgaven.

 

Jeg har valgt problemstillingen: Hvordan har livet til Jennifer Lopez vært? På den måten kan jeg skrive en ganske bred oppgave. Jeg har tatt med noen ting som er litt utenfor akkurat musikkarieren hennes, til tross for at dette er i musikkfaget. For å få innsikt i hvordan livet hennes har vært, er dette høyst nødvendig i og med at hun har drevet med mange forskjellige ting, også utenom musikk.

 

 

<bilde>

 

 

Jennifer Lopez sin oppvekst

 

Jennifer Lynn Lopez kom til verden den 24. juli 1970 i getto–bydelen Bronx i New York, USA. Nærmere bestemt området Castle Hill. Faren hennes heter Dave og moren hennes heter Guadalupe. Faren jobber som computer–programmerer, og moren som førskolelærer. De er begge fra Puerto Rico, kom til USA som barn og møttes i New York. Jennifer er den midterste i en søskenflokk på tre. Hennes eldste søster, Leslie, er husmor, men synger også litt opera. Hennes yngste søster, Lynda, har blant annet jobbet som diskjockey og underholdningsreporter for en TV- stasjon.

 

Jennifer begynte å ta sang- og dansetimer i en alder av fem år. Da hun var syv år, reiste unge Jennifer på turné rundt om i New York med et danseparti.

Da Jennifer var 16 år, fikk hun en liten rolle i filmen ”My Little Girl”. Hun var fornøyd med rollen, men hennes største drøm var å danse og da hun leste om et stipend til en danseskole i Manhattan, tok hun sjansen. På denne tiden jobbet hun på et advokatkontor, gikk på Braunch College og samtidig tok dansetimer på kvelden. Det ble litt for mye for henne, så hun sluttet etter bare et semester på Braunch.

 

Da hun ble 18 år, flyttet hun hjemmefra, litt på grunn av moren. Hun ville ikke at Jennifer skulle velge dansing som en karriere. Da hun sa: ”Så lenge du lever under mitt tak, følger du mine regler”, bestemte Jennifer seg for å flytte. Hun flyttet til Manhattan og sov for det meste i studioet, hvor hun øvde. Hun fikk tidlig en jobb som danser i TV-serien ”In Living Color” som en av ”the fly girls” (1990). Denne serien sparket i gang karrieren til Jim Carrey. For å være med, måtte hun flytte til Los Angeles. Hennes kjæreste David Cruz flyttet med henne. Serien inneholder store dansenummer som Jennifer er med i. Mens hun jobbet i denne serien, ble stykket ”South Central” både skrevet og satt opp. Det ble foreslått en rolle for Jennifer. Hun takket ja, og ble Lucy, en jente som jobbet i en matvarebutikk.         

<bilde>

”In Living Color”

 

 

Skuespillerkarrieren hennes fortsetter

 

Etter flere TV-filmer fikk hun sin første hovedrolle i filmen ”Money Train” i 1995. Hun var alene om å motta positiv kritikk. Hun mottok også en rolle i kinofilmen ”My Family” samme år. Det var i denne filmen at folk i Hollywood fikk øynene opp for Jennifer Lopez. Et år senere fikk hun også en rolle som Robin Williams lærer i komedien ”Jack”. Dette ble egentlig en katastrofefilm!

 

Jennifer Lopez sitt gjennombrudd kom i 1997, da hun ble den best betalte Latinske filmstjernen noen sinne. Hun fikk nemlig en million dollar for å spille hovedrollen i ”Selena”. Hun spilte Selena, som ble drept av en gal mann fra hennes fan klubb.

<bilde>

Jennifer Lopez i rollen som Selena

 

Videre spilte Jennifer Lopez i ”Annaconda”, ”U-Turn” og ”Out of sight”. I ”Out of sight” fikk hun 2 millioner dollar. Hun spilte sammen med George Clooney.

 

I sommeren 2000 kom science fiction thrilleren ”The Cell”. Hun spiller en barnepsykolog som hjelper en seriemorder. Dette er en film som kan være litt vanskelig å forstå, i og med at hun entrer sinnet til seriemorderen og går tilbake til barndommen hans for å forsøke å redde hans siste offer. Den fikk aldri så veldig bra kritikk.

 

I 2001 kom ”The Wedding Planner”. Dette var en romantisk komedie som fort la seg øverst på filmlistene. Likevel mottok Jennifer Lopez fryktelig dårlig kritikk.

 

Ikke bedre gikk det i august 2003, da filmen ”Gigli” kom ut. Det er den første filmen hvor både Jennifer Lopez og Ben Affleck spiller sammen. Den var faktisk så dårlig at den ikke var ute på kino i mer enn syv dager i Storbritannia. . I USA ble den fjernet etter ti dager. Det ble vanskelig å betale Jennifer de 12 millionene hun skulle ha for å spille i filmen. Sony Pictures tapte 300 millioner. På premieren var folk mer interesserte i privatlivet deres, enn i filmen. Den skulle egentlig hatt premiere i Norge 5. september.

 

Til neste år kommer filmen ”Jersey Girl”. Her spiller også både Jennifer Lopez og Ben Affleck.

 

 

Sangkarrieren

 

Jennifer Lopez ble verdenskjent for sine sanger i 1999, da hun gav ut sitt første album. Hun var allerede verdenskjent gjennom film, noe som hjalp henne et stykke på vei, selv om dette ikke var grunnen for hennes store sangkarriere. Hun har blitt mer og mer populær med årene. Hun sjarmerer publikum med flotte danseopptredener og fengende låter. Hun har svært mange fans over hele verden. Kritikken har vært varierende, men dette har ikke påvirket hennes mange tusen fans rundt om i verden. Folk har ”digget” sangene hennes da de har vært spilt både i radio og på TV over hele verden, mange ganger. MTV er en musikkanal hvor du kan se musikkvideoene hennes svært ofte. Hun spiller mye på utseende i musikkvideoene sine. Hun er verdensberømt for sine brede hofter og kurvet kropp, og er blitt kåret til verdens peneste kvinne flere ganger.

 

Jennifer Lopez har gitt ut musikk som har falt i smak hos de unge, men også hos de litt eldre. Mange tenåringer er svært store fan av Jennifer Lopez sine sanger, nettopp fordi det for det meste er poppmusikk. Musikken hennes er litt spesiell i og med at hun har tatt med litt meksikanske og latin amerikanske rytmer. Tekstene er ganske enkle og lette å lære.

 

Når hun kommer med nye sanger blir disse fort presentert i TV programmer som har med popmusikk å gjøre. Disse programmene er det for det meste unge mennesker som ser på. Samle CD-er, som blir gitt ut noen ganger i året, har som regel med Jennifer Lopez sin nyeste sang. Hun er svært sentral og alt hun gjør blir presentert for verden så fort som bare mulig.

 

Det er nok ikke bare det at hun har en fin stemme eller et talent innenfor musikk som har gjort henne så populær. Hun har en spesiell sjarm og en svært sterk karisma. Alt hun har til sammen, utgjør den kvinnen, mange er så opptatt av. Kombinasjonen av et pent utseende, flotte dansetrinn, fengende sanger og et spennende privatliv utgjør et menneske som er verdenskjent og stadig omtalt i media. Ikke bare for rollene hun opptrer som, eller sangene hun synger, men alt til sammen.

 

 

”On the 6”

 

I juni 1999, tok karrieren hennes en helt ny vei. Hun gav ut sitt første album som het ”On the 6”. Det hadde blant annet hitlåtene ”If you had my love” og “Waiting for tonight”. Tidligere, samme år i mai, gav hun ut singelen: ”If you had my love”. Hun gav også ut en singel av låten ”Waiting for tonight”.

”If you had my love in the game” var nummer en innen hit singler og førte til at Jennifer Lopez fikk mange nye fans.

 

“Waiting for tonight” var den andre hitlåten i albumet hennes, som ble til en stor danse-hit.  Begge disse låtene handler om kjærlighet. ”If you had my love in the game” handler om å stole på hverandre i et forhold. Være sikre på hverandre og elske hverandre. Hun synger at man trenger både å elske hverandre og å stole på hverandre for at et forhold skal fungere.

 

”Waiting for tonigh” handler om at en jente (muligens Jennifer Lopez) er forlesket i en gutt. Hun har sett ham for seg lenge og venter på at de skal komme sammen og være sammen resten av deres liv. Albumet solgte til platina (en million solgte) seks ganger.

 

        

Albumet On the 6.

 

Jennifer kaller sangtypen på denne CD-en for ”Latin Soul”. Det er en miks med R & B, pop og soul med meksikansk innvirkning. Kritikken Jennifer fikk på dette albumet var ikke akkurat storslagen. De mente at hennes filmstjernestatus var grunnen til at albumet solgte så godt. De sa det var et helt greit album, men langt ifra oppsiktsvekkende. ”If you had my love” var singelen som reddet dette albumet.

 

Hun ble noninert for den beste danseopptredenen i hennes andre hit single ”waiting for tonight”, men ble ”frastjålet” seieren av Cher.

 

 

”J. Lo”

 

Hennes popularitet nådde nye høyder i begynnelsen av 2001, da hun slapp ut det nye albumet ”J. Lo”. Dette albumet lå på førsteplass på de fleste pop lister. Likevel fikk også denne platen hard kritikk. Den romantiske komedien, ”The Wedding Planner”, som Jennifer spilte i, la seg også på førsteplass på filmlistene de første ukene etter premieren. Dette ble til historie i og med at Jennifer Lopez var den første kvinnen som lå på førsteplass innen både film og musikk på samme tid.

 

Albumet ”J. Lo” solgte til platina syv ganger. Jennifer blandet sine latinske røtter med pop i dette albumet. Albumet inneholder blant annet en duett med rapperen Ja Rule i nr.1 singelen ”I’m Real”. Også hitten ”Play” ble en topplåt. I løpet av de siste årene har også flere av låtene hennes fra dette albumet blitt verdenskjente. Nå er minst fire av låtene blitt ”hverdagslige” og du kan høre dem på både radio og TV.

 

Albumet J. Lo

 

Da hun gav ut remix - albumet ”J To The L-O, solgte det mer enn noe annet remix – album, med mer enn 2,5 millioner solgte eksemplarer.

 

 

”This Is Me…Then”

 

Dette albumet kom i 2003. Det inneholder 11 sanger, pluss en bonus sang. Sangene er velig rolige med unntaket ”Jenny From the Block”. Denne sangen ble den mest populære fra dette albumet. Hun synger om seg selv, ei fattig lita jente fra den fattige bydelen Bronx. Hun mener at hun fremdeles er denne jenta og ikke har forandret seg noe, til tross for hennes karriere. Selve albumet skal presentere en ærlig sannhet om Jennifer Lopez.

 

Albumet inneholder en del ballader, noen ”danselåter” og en serie av sanger om kjærlighet. Det er kun to sanger på dette albumet som er pop - låter.

Hun skrev en sang til kjæresten sin Ben Affleck, som heter ”Dear Ben”. Denne sangen handler ikke om annet enn kjærlighet.

 

Musikken har forandret seg veldig fra det første albumet hennes, til dette. Først var det nokså tøff hip - hop, mens dette har forandret seg til veldig rolige ballader.

 

 

<bilde>

Albumet This is me…Then

 

 

Jennifer Lopez og hennes kjærlighetsforhold

 

Jennifer Lopez møtte Ojani Noa mens han jobbet som servitør på et hotell i Miami i 1995. Han fridde til henne på premierefesten til ”Selena”. Han tok mikrofonen og fridde midt på dansegulvet! De hadde møttes i Miami, mens Jennifer spilte i ”Blood And Wine” med Jack Nicholson. Ojani var en cubansk immigrant som jobbet som modell. De giftet seg 22. februar, 1997, etter å ha kjent hverandre i under et år. De ble skilt litt under et år senere. Han sier at hun var alt for opptatt med sin egen karriere. Hardkjøret gjorde at hun ikke hadde tid til Ojani. Han påstod senere at han var lettet over at hun gjorde det slutt.

 

<bilde>
                                                  

Jennifer Lopez og Ojani Noa

 

<bilde>

Jennifer Lopez og Jean ”Puff” Combs

 

Jennifer ble senere sammen med Puff Daddy (Jean Combs). De ble arrestert 28. desember 1999 etter et skytedrama på en bar. Etter bruddet med Jean ”Puff” Combs, ble hun sammen med Cris Judd, en av danserne fra Love don’t cost a thing - videoen. De giftet seg sent i september 2001. Til bryllupet fikk Jennifer en stor diamantring med hennes nye initialer inngravert. Ni måneder etter ble de separert.

 

Jennifer ble sammen med Pearl Harbour–skuespilleren Ben Affleck. Han er med i videoen til sangen Jenny from the block. De fant hverandre under innspillingen av filmen ”Gigli”. De skulle egentlig ha giftet seg søndag 14/9-03 på øyen Kauai i Hawaii, men bryllupet ble avlyst. Det er kommet mange forskjellige forklaringer på hvorfor det ikke ble noe av bryllupet, men de skal visstnok ha kranglet en del i forveien. Det var Ben Affleck som bestemte at bryllupet med Jennifer Lopez skulle avlyses. Kvelden bryllupet skulle avholdes var Ben Affleck i stedet på et kasino i Los Angeles. Jennifer tilbrakte helgen i sitt råflotte hjem i Miami.

 

Ben Affleck mener at alt mediestyret rundt forholdet hans med Jennifer Lopez, har skadet hans troverdighet som skuespiller. Han sier at forholdet har vært dårlig for karrieren. Jennifer ble viktigere enn rollene han spilte i filmer. Filmene han spilte i før han ble sammen med Jennifer, var filmer som ”Good Will Hunting” (1997), ”Shakespeare in Love” (1998) og ”Pearl Harbour” (2001). I alle disse filmene fikk han meget god kritikk og anerkjennelse. I filmen ”Gigli” (2003) ble han ”slaktet” for sin presentasjon sammen med Jennifer. Filmen kom på andreplass i kåringen av årets kalkun (en kåring av årets dårligste filmer). Dette av amerikanske kritikere.

 

Det ble vanskelig for Ben Affleck i og med at hele verden hadde oversikt over hva de to foretok seg til en hver tid. Etter det avlyste bryllupet har tabloidpressen fulgt dem mer enn noen sinne. Jennifer prøver å stoppe ryktene om hvorfor bryllupet ble avlyst. Nylig reiste hun til Georgia for å besøke Ben Affleck, der de eier et stort hus sammen. 

 

<bilde>
            

Jennifer Lopez og Chris Judd på bryllupsdagen  

 

<bilde>

Jennifer Lopez og Ben Afflec

 

 

Madre’s

 

Jennifer Lopez har ikke bare drevet med film, dans og musikk, selv om dette er mye i seg selv. Hun åpnet nemlig en kubansk restaurant i april 2002. Den fikk navnet Madre’s, som er spansk og betyr mor. Hun gav restauranten dette navnet fordi hun ville at måltidet skulle bli mest mulig likt på det hun fikk hjemme. Restauranten serverer latinske retter. Rettene er inspirert av hennes mor og hennes bestemor. Det er en svært flott familie restaurant, men er ikke åpen for middag andre dager enn søndager. Den har fire stjerner. Det er ikke en dyr restaurant, men heller ikke en billig en. Jennifer Lopez ansatte hennes daværende mann Ojani Noa, som har mange års erfaring ved det å drive en restaurant.

 

<bilde>

Jennifer Lopez utenfor Restauranten ”Madre’s”

 

 

Kleskolleksjonen

 

Jennifer Lopez lanserte i begynnelsen av mai 2001, en helt ny kleskolleksjon. Kleskolleksjonen heter ”JLo”. Den ble først lansert i Los Angeles. Jennifer Lopez ville lansere et klesmerke som ikke bare er for de som har mye penger. Klærne er rettet mot unge kvinner. Kolleksjonen inneholder blant annet vanlige bukser, topper, sportsklær, belter og solbriller. Mange av klærne har initialene til Jennifer Lopez trykket på (J. Lo). Kolleksjonen kom ikke til Norge før i høsten 2003.

Kolleksjonen ble designet av Tommy Hilfigers bror.

 

Jennifer Lopez har også lansert en undertøyskolleksjon. Hun har selv vært med på å designe undertøyet. Dette undertøyet skal passe til ”kvinner med full kvinnefigur”. Hvert år selger kolleksjonen ”J.Lo” 1,2 milliarder.

 

<bilde>
<bilde>

<bilde>
<bilde>

<bilde>

 

Jennifer Lopez lanserte også sin egen parfyme i 2002. Det er en frisk duft av blomster som fort ble veldig populær i USA. Den er å få kjøpt i store deler av verden.

”Glow by J Lo”

 

 

Konklusjon

 

Livet til Jennifer Lopez har vært utenom det vanlige. Hun har levd et liv i offentlighet, hvor nesten alt hun har sagt eller gjort har blitt presentert for resten av omverdenen. Hun har hatt både oppturer og nedturer. Hun har for det meste drevet med skuespill, sang og dans, noe hun har drømt om siden hun var en liten jente. Hun har lyktes og er nå svært kjent og suksessfull. Hun startet som danser, ble en skuespiller og deretter prøvde seg som pop - sanger. Hun har også åpnet en restaurant og startet en kleskolleksjon.

 

Det livet Jennifer Lopez lever, er nok et liv mange drømmer om. Utenifra virker livet hennes glamorøst og kanskje spennende, skjønt ingen egentlig kan vite hvordan hun synes det er innerst inne. (Unntak kan nok være hennes aller nærmeste). Livet til Jennifer Lopez har fascinert mange mennesker. Ikke bare har hun talent innen veldig mange ting, men hun er også pen og har i tilegg blitt en “businesswoman”.  

 

Livet hennes vil nok alltid være preget av kjendisstatusen hun har fått opp igjennom årene. Om hun liker det eller ei vet vi ikke, men det er nok ikke noe hun kan forandre over natten!  

 

<bilde>

Jennifer Lopez

 

 

Kildehenvisning

 

Internettsider

http://www. celebritysun.com/JenniferLopez.html

http://www.absolutenow.com/celebs/jennifer_lopez/biography.html

http://www.nrk.no/programmer/tv/topp_20/2511076.html

http://www.starsontop.com/j.loultra/bio_m.htm

http://www.skole.trondheim.kommune.no/eberg/8klasse/jloJ.Lo.htm

http://www.imdb.com/name/nm0000182/bio

http://www.jennifer-lopez-fan.com/www/index.htm

http://www.moroklumpen.no/no/fansider/jenniferlopez/

http://www.collin.no/marte/Jennifer_Lopez.htm

http://www.thunder.prohosting.com/~tjodaalf/lopez/filmbio.html

http://pub.tv2.no/TV2/underholdning/film/article162766.ece

http://pub.tv2.no/TV2/underholdning/kjendiser/jlo/article135830.ece

http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/singerUnid/7CD3C9C641EBD07048256884...

http://pub.tv2.no/TV2/underholdning/article135908.ece

http://www.target.com/gp/detail.html/602-6769998-1016622?asin=B00006RIO8

http://www.dirctpopmusic.com/Jennifer_Lopez_This_Is_MeThen_B00006RIO8.html

http://www.nzgirl.co.nz/articles/1868

http://www.dagbladet.no/kultur/2002/11/26/354794.html

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=7268876

http://www.hmar-arbeiderblad.no/cd/vis_cd.as?refnum=1180

http://www.jlzone.com/cache/jl_lyrics_show_8_.phtml

http://www.jlzone.com/cache/jl_lyrics_show_1_.phtml

http://www.nilsjnesse.com/filmannmeldelser/the_cell.html

http://www.nrk.no/film/filmsnadder/2928969.html

http://www.filmmagasinet.no/Detaljnyhetny.asp?artikkel=6594

http://www.panorame.no/plater/annmeldeleser/K-O/JLO.htm

http://www.jenniferlopez.com/news/news.html

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst