Pondus - Verdens beste tegneserie

Dette er en særoppgave som vi fikk i lekse å lage på skolen. Den handler om Pondus og personene som er med, men også om Frode Øverli som har laget serien.
Sjanger
Særoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.03.29

Innhold:

Innledning

Hoveddel

Presentasjon av gjengen

Der alt begynte (Frodes liv før Pondus)

The deep shit junkies

Riskhospitalet

Birgil-Egil

Jubben og Toxi

Fakta om Frode Øverli

Om serien

Uttrykk

Pondus og de andre figurene

Jokke

Tidligere dameforhold

Jokke og Ponny Petra

Jokkes klassiske sjekketriks

Else og Günter

Camilla

Påsan

Sneipen

Beate

Kjakan

Bjarne

Roger

Ivar og Hugo

Pondus sin 10 års dag

Pondus i utlandet

Pondus for en god sak

Pondus Vs M

Om bøkene

Innhold i Pondus bladet

Det Pondus hater

Avslutning

Litteraturliste

 

Innledning:

Jeg valgte å skrive om Pondus fordi jeg DIGGER tegneserien. Etter Pondus serien startet opp for ti år siden, altså 9. september 1996, har serien fått flere og flere tilhengere i det langstrakte land. Frode har også fått en god mottagelse i utlandet. Hvem vet hvor dette vil ende?

 

Pondus er Norges morsomste tegneserie på grunn av Øverli's treffsikre replikker, hans morsomme og dyktige måte å tegne på og fordi tegneserien tar opp temaer fra dagliglivet som hvem som helst kan kjenne seg igjen i.

 

Her er en typisk Pondus sitat: Beate og Pondus på kjøkkenet

Beate: Skal vi dra på fjellet i påsken?
Pondus: Fjellet i påsken... Ja, det er liksom siste sjanse til å oppleve litt vinter! Denne deilige følelsen av å svette i med feilsmurte planker på beina! Siste mulighet til å brekke hvert bein i kroppen når du blir sopt nedover fjellsiden av et snøras, utløst av kjekk ecstasyruset ungdom på snøbrett!
Beate: Ikke?
Pondus: Jo da! Bind meg, dop meg og bær mitt livløse legeme opp i fjellheimen! Jeg er med!

 

Presentasjon av gjengen:

Pondus - hovedpersonen selv

Beate - hans elskede kone

Påsan - hans fjortiss sønn

Sneipen - vel... hun bare er der

Bjarne - hunden som alltid har løpetid

Jokke - Pondus sin beste venn og tidligere "profesjonell" skjørtejeger

Else - Jokkes smellfeite mor, elsker Derrick, til Günthers store fortvilelse

Gunther - Gift med Else

Kjell-K - Påsans beste venn

Turid-Laila - Den smellvakre bartenderen som serverer brygg på puben

Camilla - Kjæresten til Jokke som også er gravid

 

HOVEDDEL!

 

Der alt begynte (om Frodes liv før Pondus)!

Frode Øverli er født i 1968. Han har tegnet profesjonelt siden 1985 med serier i Norsk Mad, Pyton, Ernie med mer. Han startet sin karriere som 14-åring med Fantomet parodistriper i fantomet bladet i perioden 1983-84. Etter dette gjorde han som de fleste norske serietegnere i KonK, med mange bidrag i 1984. senere leverte han to seriesider til Norsk Mad sommeren 1985, før han ble med redaktør Dag Kolstad og flere av Norsk Mads sine tegnere over til det nystartede forlaget Gevion, hvor Mad konkurrenten Pyton ble stiftet.

 

<bilde>

 

De første årene tegnet han utelukkende serier på andres manus, men etter noen år begynte han å prøve seg på manusdelen også. Han ble veldig god etter hvert og skapte flere egne serier i Pyton som gikk i mange år, bl.a ”The Deep Shit Junkies” og ”Birger-Egil!.

 

Han lagde i tillegg en god del ”en-sidere”,”gags” og annet, ofte Mad inspirert stoff som ”Olympiske grener” og filmposter parodier. Mye av dette stoffet kan man finne igjen i Pondus bladene, under overskriften ”Frodes forferdelige fortid”.

 

The Deep Shit Junkies

The Deep Shit Junkies handler om et litt annerledes rockeband som bor i en leilighet. De hater dama som bor over dem av grunner jeg ikke fant på internett. Denne gamle serien har aldri hvert med i Pondus bladet, men var med i pyton når Frode Øverli jobbet der. Serien ble lagt ned sammen med pondus og har aldri blitt vekt igjen. De fire medlemmene har veldig forskjellige interesser, men de deler alle interessen over "Rock-And-Roll-All-Night-long”.

 

<bilde>

 

<bilde>

Riskhospitalet

Riskhospitalet er et av Frodes mesterverk som fikk sin start i bladet ”geek” i 1997. Serien forspiller seg på et sykehus, sannsynligvis Rikshospitalet i Oslo, der du møter dopa leger, gale professorer, blonde sykesøstrer, loco jordmødre og syke pasienter. Det gikk også en annen sykehus serie, ved navn Hospitalet, som hadde den samme syke humoren!

 

Birgir-Egil

”Birgir-Egil” er en av mr.Øverlis rareste verk. Den ble tatt opp i Pyton bladet i perioden 1986-1996.

 

Serien handler om de siamesiske tvillingene Birgir-Egil som krangler over ting de er uenige om. De er veldig ulike, den ene er en renslig mann mens den andre er en øldrikkende rapende kar. Birgir-Egil forsvant en dag i1996 forsvant serien, men dukket opp litt overraskende i serien Riskhospitalet.

 

Jubben og Toxi

Dette er en kjempe gammel serie av mr. Øverli. Jubben og Toxi handler om en katt og en bjørn som er sykelig opptatt av miljøet. Serien startet i Bellona magasinet i 1997, der fikk han kontakt med Håkon strand som senere skulle hjelpe han med markedsføringen av Pondus.

 

<bilde>
Fakta om Frode Øverli!

Navn: Frode Øverli
Født: 15. august 1968
Fødested: Bergen
Bosted: Sotra
Sivil Status: Skilt
Barn: 3 stk
Tegner: Pondus og Rutetid

Tegnet tidligere: The Deep Shit Junkies, Jubben & Toxi, Riskhospitalet, Birgir-Egil, Romstasjon Crusoe og A-laget.

Frode Øverli år for år
1968: Frode Øverli blir født i Bergen 15. august.
1984: Øverli parodierer ånden som går i hans eget blad Fantomet (Semic).
1986: Humormagasinet Pyton (Gevion) starter opp. Øverli leverer serier fast til bladet i ti år, bl.a. Deepshit Junkies og Birger og Egil.
1996: Pondus starter i bladet Ernie (Bladkompaniet).
1997: Jubben og Toxi starter i Bellona Magasin.
1997: Riskhospitalet debuterer i Geek (Bonnier).
1998: Pondus-album nr 1 (Alt for Norge)
1999. Frode Øverli mottar NSB-prisen (Norges Beste Serie) på Raptus.
2000: Pondus får eget månedshefte (Bladkompaniet).
2001: (september) Pondus-stripene samles kronologisk i Pondus albumet "Første Omgang".
2002: (oktober) Pondus-bok nr. 2 lanseres
2003: Pondus-bok nr 3 lanseres
2004: Pondus-bok nr 4 lanseres

 

Om serien!

Den første pondus stripen kom ut i Ernie i 1996. Den ser slik ut:

<bilde>

Etter dette har det bare gått oppover!!

 

Uttrykk
Her er noen uttrykk som blir gjentatt til stadighet i serien.

Gurk
Kokkos
Loco

 

Pondus og de andre figurene

Det er gitt ut 5 bøker om Pondus derav: første omgang, andre omgang, hat trick, flat firer og fem rette. Det ble for ikke så lenge siden spekulert i å lage en Pondus film. Øverli takket nei til dette tilbudet, noe som var litt dumt.

 

<bilde>
Pondus er en fotballinteressert 40-åring, som er fan av Liverpool. Han spiller selv i den norske ”Oldboys-ligaen” og er kjent for å filme når han blir taklet. Han drikker mye øl og hører mye på musikk, men liker bare heavy metal. Hans favorittband er ACDC.

 

Beste kompisen til Pondus heter Joachim (som bare blir kalt Jokke) og han var en damedesperat alkoholiker som bodde hos moren og stefaren sin selv om han var 46. Han er nå gift med en som heter Camilla som også er gravid, og til Pondus sin store forskrekkelse liker Manchester United. Jokke spiller fotball han også, men han står i mål og dummer seg ofte ut. Han er også glad i heavy metall som sin venn, men han er mer opptatt av Kiss. Hans favoritt fotball lag er Leeds.

 

Pondus har en ro-jolle som han kaller Anfield. I denne jolla pleier han å ta med seg Jokke på fiske/snakke tur. I båten ”filosoferer” og diskuterer de forskjellige ting.

 

Pondus hater mer en annet Manchester United tilhengere, og tåler ikke suksessen de hadde på 90-tallet. Hører han noen snakke om dette blir det kokkos! Pondus drømmer mye om at man utd trekker seg fra serien eller cupen pågrunn av blødende fotsopp, for eksempel. Pondus spiller også fotball på et oldboys lag i 9 divisjon der kamerat, Jokke, er keeper. Pondus er ikke knipen når det gjelder taklinger og kan sikkert ikke engang stave ordene ”fair-play”.

 

Når Pondus ikke spiller fotball selv ser han på tv. Han kan sitte og se på boliviansk 1.divisjon hele kvelden hvis han kunne.

 

Kona til Pondus heter Beate. De har en sønn som bare blir kalt Påsan. Han har også en datter som heter Sneipen, dette er en glup baby som liker å lage bråk for Pondus og Beate.

 

Blant biseriene (som har vært og er med i Pondus) har vi:

Carpie Diem, Duplex, EON, Kollektivet, Otto, M, Mille, Prim, Dirt-Punkeren Ramon, Dogg, Elvis, Holger og Hagbart, Hospitalet, Kafe Kafka, Kurt og kompani, Lennie, Modem og Guru, Nemi, Osamas jul, Perler for svin, Rabalder, Reklamen vi aldri får se, Rocky, Rødt Kjøtt, Stripped again, Tabasco, Umorsomt, Wunder Bjarne, Ørn Bjørn og Jørn, og smult.

 

Jokke

Jokke heter egentlig Joachim Jacobsen. Jokke er kompisen til Pondus. Jokke bodde hos moren sin Else og stefaren si Günter til han flyttet inn i leilighet med Turid Laila og deretter til egen leilighet med Camilla. Før han ble sammen med Camilla sjekket Jokke opp alt på to ben. Nå prøver han å holde seg i skinnet siden Camilla venter barn. Han har fått seg jobb sammen med faren sin. De har åpnet en brukt butikk der de selger alt mulig men det går mest i gamle lp plater.

 

Tidligere dameforhold

Jokke har som kjent hatt sinnssvakt mange damer gjennom tidene, så jeg skjønner at han har fått seg en kjæreste. Mr.Øverli sliter sikkert litt med å finne på nye ting Jokke kan si, for Jokke har sagt det meste av dumt! Navnene på damene har heller ikke vært riktig normale. Vi har hatt bl.a: Sløyhild, Gry-Casandra, Ponni-Petra, Hildur, Edna, Dotty og ikke minst Blodil. Jokke var den beste til å tabbe seg ut blant de pene damene, og den beste til å sjekke opp de stygge, men siden han fikk seg dame har det blitt mindre og mindre tabber.

 

Jokke og Ponni-Petra

Siden tidenes morgen har denne psykotiske countryberta vært etter Jokke. Jeg hadde aldri trodd at Jokke ville bli kvitt henne. Jokke ville nok heller sett at Ponni-Petra ville blitt kokt levende, men det er en helt annen sak.

 

Jokkes klassiske sjekketriks
Jokke har sagt mye rart til en dame gjennom årene og her har du noen sitater.

”Jeg liker å drikke med feite folk, fordi de pleier å betale”

”Du svetter lite til å være så feit!”

”Helt ærlig Jokke, synes du jeg er feit?”
”Feit? Tjaa.. Nei.. Du er jo ganske høy!”
”1.60”
”Du veier vel ikke så mye”

”197 kilo”

”Du er feit!”
”Men på den annen side er du ikke spesielt pen heller, så det spiller ingen rolle!”

”Vil du vite om denne plassen er ledig? Eller er du bare ute etter kroppen min?”

 

Else og Günter

Else er moren til Jokke. Hun var gift med Herr Jacobsen helt til han fikk 9 år for bankran, men nå er hun gift med dvergen Günter som er en tredjedel av sin kone. Günter sover som regel i vasken fordi han har fornærmet hans kone sin vekt. Dette høres kanskje ut som et kjedelig par, men de holder koken med å holde på med en del tyske ”voksen leker”, noe som alle vet siden nesten hver gang noen kommer på besøk er de mitt inne i en ”lek”. Når Günter lager mat, lager han den naken. Han sier han får mer kontakt med råstoffene.

 

Camilla

Det er lenge siden Jokke har hatt fast følge så det var på tide at Camilla kom.   Første gang de møttes var på puben der de hver for seg så på damefotball. Jokke kritiserte damefotballen, noe som Camilla ble fornærmet av. Camilla utfordret da oldboys laget til Jokke og Pondus. Når kampen begynte viste det seg at ikke alle på Middelsbjørg (laget til Camilla) var like små og søte som Camilla. Middelsbjørg, ved Camilla, scorte det først målet, deretter scorte Pondus og feiret med å rive drakten av seg og juble. Neste mål ble scoret av Middelsbjørg, og ikke uventet feiret hun på samme måte, men hun hadde ikke på seg noe slag av b-h. Pondus scorte neste mål på straffe etter en ”sandwich” takling, men var nå litt mer forsiktig med hvordan han feiret. I slutt minuttene kom Middelsbjørg opp i angrep, men for en gangs skyld reddet Jokke, og mellom ballen og armene var Camilla. De begynte å kline til Pondus sin store forbauselse. Kampen endte 2-2. Etter dette ble Camilla og Jokke kjærester og Camilla har en bolle i ovnen! Camilla er en Manchester United tilhenger, noe som Pondus hater.

 

<bilde>

 

Da Jokke ble sammen med Camilla bodde han fremdeles i leilighet sammen med Turid Laila. Han spurte henne om han kunne låne leiligheten i en kveld for han skulle be Camilla på hjemmelaget mat. Turid Laila sa ja. Samtidig lå Jokkes gamle kjæreste Ponny Petra i koma, men på et mystisk vis våknet hun og hun skulle dra å lete etter Jokke. Ponny Petra dro først hjem til foreldrene til Jokke. Da hun fikk høre at Jokke bodde nå hos Turid Laila startet helvete. Ponny Petra dro først ned til puben der Turid Laila jobbet. Der knocket hun ut Turid Laila før hun fikk forklare situasjonen. Etter dette dro hun til leiligheten der Jokke og Camilla akkurat hadde startet på maten. Da hun kom inn så hun ”Horse shit, har han enda en?!” Camilla skjønte ingenting, men da Ponny kalte henne for en tøs rant begeret over og hun slo ut flere tenner ut av munnen hennes. Camilla gikk og Jokke var nå alene med Ponny. Kun to sekunder etterpå kom Turid Laila. Hun sparket til Ponny slik at hun gikk rett tilbake i koma. Etter denne episoden trodde mange at det var slutt mellom Jokke og Camilla, men nei da. Mot alle odds tok Camilla han tilbake.

 

Påsan

Påsan er Pondus sin eneste sønn og er derfor Pondus sin stolthet. Påsan er nå kommet i 14 års alderen og synes at jenter blir viktigere enn fotball. Påsan har blitt Liverpool supporter via at Pondus har bestukket ham med nye fotballsko med mer, til Kjakans misunnelse. Påsan er ikke noe skolelys og sliter i alle fag unntatt gym, til mors store fortvilelse og fars store stolthet. Påsan hater Frøken og Frøken gjengjelder følelsen, han får brev med hjem nesten hver dag. Påsans beste kompis er Kjell Kristian , men han blir bare kalt Kjakan. De to finner på så utrolig mye tull sammen blant annet mot Frøken, Henriksen og Bjarne. Bjarne er Påsans hund og er litt små rar. Bjarne har blitt barbert flere ganger fordi Påsan ikke har noe og gjøre.

 

Nylig startet Påsan et Band som heter ”Fotsopp” med Påsan på gitar, Freddy på bass, Kjakan på trommer og Tinka på vokal. Fotsopp har vi ikke hørt noe fra siden vokalisten fikk tilbud om å bli soloartist på MTV.

 

Sneipen

<bilde>
Sneipen er nå 2 år og hennes første ord er visst ”dommerjævel”. Sneipen går i Snoppen barnehage med Trond og Kari. Sneipen elsker yoghurt!  Sneipen har på en måte rollen som Maggie i ”simpsons” og er en av de smarteste i familien sammen med Beate. Kvinnene er altså de smarteste, nå har jeg hørt det og!!

 

Sneipen er veldig kristen og ber til Gud om at han skal ta vare på familien og at Liverpool skal vinne seriegull.

 

Beate

Beate er kona til Pondus. Hun er ca. 35 år gammel. Hårstilen til Beate har blitt endret en rekke ganger, men ikke mye. Beate jobber på sykehuset.

 

Det at Beate har holdt ut med Pondus er et mirakel. At han giftet seg i dress og fotball sko sier det meste...

 

Beate elsker såpeoperaer og får Pondus til å se på dem. Pondus hater dette og prøver å ødelegge ved å si hvordan det går, men det pleier ikke å virke. Bestevennene til Beate heter Selma og Harold. Harold er ifølge Pondus ”dopa på pudding og Hotell Cæsar”. Når Beate ikke er hjemme, blir det fort feil ved vasking som f.eks å legge ullgenser på 80 grader. Når Pondus ikke står opp morgenen er det Beate sin jobb å få han opp. Hun bruker stadig rarere måter som f.eks å bilen sin startkabel til underlivet hans og så koble den til bilen.

 

Kjakan

Kjakan er kompisen Påsan og alle kvisekremers drøm. Han har prøvd alt for å få vekk kvisene sine, men det ser ikke ut til å hjelpe. Kjakan spiller trommer i bandet ”Fotsopp” som slo igjennom på juleavslutningen på skolen deres.

 

Bjarne

Bjarne er Pondus familiens ”kjære” hund, men Påsan har han mest. Bjarne har vært utallige ganger hos dyrlegen og han svelget en gang fjernkontrollen. Bjarne ligner mer på en liten ku enn en hund.

 

Bjarne har opplevd mer enn en vanlig hund, han har f, eks hoppet i fallskjerm og landet i huset til Henriksen.

 

Roger

Roger er seriens tegner, han er gal og har en utrolig dårlig humor. Han har sendt inn hundrevis av forslag til blad kokeriet, men har alltid blitt avslått. Hver gang de avslår han går han rett ned på puben sammen med Pondus og Jokke. Av seriene han har laget har vi Tanga Trond og Roy Toy, og karaoke kid. I bladet ”jakten på Jokkes pappa” var det han som gjorde at Jokke fant ham og senere åpnet bruktbutikk sammen med ham. Roger mente han hadde sett faren til Jokke på bussen og tegnet en skisse av ham.

 

Ivar og Hugo

Ivar og Hugo er kollegaene til Pondus. De samler på cola korker og Pondus tjente en formue på en cola kork ingen av dem hadde, nemlig ”frekk og kjekk”. Deres IQ er nok på minus siden og de tror faktisk at det er grisen som alltid lander på bena. I et av de nylige bladene skulle de på sjekkeren og det endte med at de leide en voksen film og kjøpte en rullekebab.

 

Pondus sin 10 års dag

<bilde>
For 10 år siden kom det første Pondus bladet ut. Jeg har fått lese dette av en kamerat som har alle Pondus bladene, og jeg må si at kvaliteten har steget betraktelig de siste 10 årene. Alt ser ut til å gå bra for Pondus, den femte boken om han er ute og hans popularitet bare øker! Pondus kom for første gang ut i Ernie, så eget blad, deretter julehefter, bøker, svenske blader og i utenlandske blader.

 

Pondus i utlandet

Pondus har ikke bare hatt suksess i Norge, men også i utlandet! Pondus boka ”Første Omgang” har nettopp kommet ut på fransk, men det blir nok neppe den siste. Det er også gitt ut bøker på samisk, svensk, dansk

 

Hva de heter på forskjellige språk:

norsk         dansk         svensk         engelsk

Pondus        Pondus        Pondus         Pondus

Beate         Betina        Bea            Linda

Jokke         Palle         Jocke          Raymond

Sneipen       Pisling       Stumpan       Rugrat

Else          Vor Mor       Elsa           Elsa

Påsan         Cornelius     Junior         Junior

Turid Laila   Lydia         (finnes ikke)  (finnes ikke) 

Pondus for en god sak

Når det var som verst borte i Asia med tsunamien, lagde Frode Øverli og Lise Myhre (tegneren av Nemi) en plakat der de oppfordret til å gi penger Til for eksempel ”Leger Uten Grenser”, ”Redd Barna” og ”Norges Røde Kors”.

 

<bilde>

 

Pondus Vs M

Pondus er som kjent godt likt av de fleste, men når det gjelder serien M, laget av Mads Eriksen, har de duelert veldig. Det begynte med en frekkis fra Mads også kom en fra Øverli og sånn fortsatte det helt til en av dem ba om våpenhvile. Stripene har for det meste handlet om at de har spekulert i at den andres rollefigur er homse.

 

Om bøkene

Første Omgang: Første Omgang er nok den mest kjente bøkene av de alle. Denne ble gitt ut i 2001. Det er over 500 striper fordelt på 32 helsider. På to dager hadde boken fått over 850 bestillinger.

Andre Omgang: Andre Omgang kom ut i 2002 og ble en braksuksess. Mange lurte på om denne kom til å leve opp til standaren til den forrige og det gjorde den.

Hat Trick: Alle gode ting er tre og Hat Trick var virkelig en bra ting. I forordet til boken skrev Knut Nærum: "Pondus er verdens beste glad-vulgære homofobe humorserie for nesten hele familien”. Det sier litt!

Flat firer: Flat firer er den fjerde boken om Pondus og en ganske bra en. Den fikk en 6`er på bokklubben.no og det er nok ikke den eneste 6`eren den har fått.

Fem Rette: dette er den femte boken om Pondus og den siste som er Publisert. Denne siste boken er blitt druknet i 5`ere og 6`ere og med god grunn. Beste bok synes nå jeg.

 

Innhold i Pondus bladet

I gamle Pondus blader var det for det meste forord, så Pondus striper, etter det bi-serier, en side med en artikkel, så mer Pondus, så bi-serie, Pondus, en side gjesteserie, så en artikkel, så bi-serie og resten Pondus (utgangspunkt er det første Pondus bladet). I nyere blader er det slik forord, rutetid (lagd av Frode så regnes ikke som bi-serie), Pondus, så bi-serie, rutetid, redaktom (av redaktøren), artikkel, Pondus, artikkel, rutetid, bi-serie, Frodes Favoritter (av Mr.Øverli), artikkel, bi-serie, innlegg, bi-serie, rutetid og så resten Pondus (utgangspunkt i nyeste Pondus).

 

Det Pondus hater

Pondus er som de fleste og hater den del ting, men det Pondus hater mest av alt er Manchester United tilhengere, og all suksessen de har hatt.

 

Pondus hater også å gå til tannlegen, men når han kommer dit besvimer han før tannlegen får sagt ”gap opp”. Tannlegen skal kanskje være glad for dette med tanke på at Pondus fort kan slå han ut uten at Pondus merker det selv.

 

Pondus hater også å gå å klippe seg. For et par nummer tilbake skulle han til frisøren og der var frisøren hans en oppspilt homo. Som de fleste vet hater Pondus homofile og at frisøren hans er det gjør det ikke akkurat bedre. Dette endte med at frisøren nøs mens han holdt på med barberingsmaskinen og lagde et stort bart felt i Pondus sitt bakhode. Frisøren sa han kunne gjøre det bra og før han visste ordet av det var han totalt blanco.

 

Noe annet Pondus hater er å dra på besøk til Beates venner, Harold og Selma. De pleier alltid å ta fram lysbilde fremviseren og ha lange framvisninger. Harold er en skikkelig tøffelhelt og får ikke lov til å gå til puben. Dette synes Pondus er blodig urettferdig og bestemmer seg for å overtale Selma til å la Harold gå på puben en kveld. Når de skal dra sier Pondus til Selma: ”slapp av, vi kommer ikke til å legge han fra oss her klokka et på natta, spyende”. At Pondus sa dette var ganske ironisk, for det var akkurat det som skjedde.

 

Pondus har forsnakket seg mange ganger i nærværet av Harold og Selma. Vi har for eksempel den gangen da Pondus og Beate kom på besøk og hadde med seg en vase i gave. ”denne må jo ha kostet en formue” sa Selma. ”19,90 på nille ” sa Pondus. Vi har også den gangen da Harold snakket om å ta hår fra kroppen og sette dem på hodet. Da utbrøt Pondus: ”Pornopung og frekk afrofrisyre! Det jo få Selma på gli!”

 

Avslutning

Når man skal skrive en særoppgave er det viktig å drive mye research. Dette har jeg gjort. Denne oppgaven har jeg gjennomført selv og jeg mener at den er veldig bra. Den første Pondus stripa kom ut i Ernie i 1996. etter dette har suksessen eksplodert. Med eget blad i 1998 kunne ingenting stoppe Pondus.

 

Pondus er en 35 år gammel bussjåfør og på bussen hanse har det skjedd mye. Han spiller fotball på et oldboys lag i 9 divisjon sammen med kamerat, Jokke. Pondus er gift med Beate og har to barn, Påsan og Sneipen. Påsans kamerat heter Kjakan. Disse to har funnet på mye rart sammen. Jokke var en skjørtejeger og flørtet med alt på to ben. I det siste har det ikke blitt mye flørting siden han har blitt sammen med Camilla som også har en bolle i ovnen.

 

Med en gang jeg hørte at vi skulle skrive særemne tenkte jeg at jeg skulle skrive den kuleste, og det har jeg gjort (ifølge meg i hvert fall). Først begynte jeg å skrive om Jimi Hendrix, men det var så mye rart som sto om han på internett, så jeg valgte Pondus. Jeg har alltid vært fan av Pondus så det passet veldig bra.

 

Til slutt må jeg takke Håkon Strand som har svart på de e-mailene jeg har sendt til ham!

 

<bilde>

 

Litteraturliste

www.ponduz.com

www.pondus.net

www.daria.no/skole

www.tegneserieguiden.net

www.online.no/cgi-bin/cartoon.cgi?cartoon=pondus

www.dagbladet.no/tegneserie

www.forum.pondus.net

www.bokklubben.no

www.geocities.com/kongpondus/

www.tegneseriemuseet.no

www.spot.no/178870.html

www.raptus.no/index25102005.html

www.tegneserieguiden.net/eur/pondus/pondus.html

www.schibstedforlagene.no

www.geocities.com/appi85/Pondus.html

www.fullstop.se/pondus/

Pluss Pondus blader, bøker og julehefter.

<bilde>

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst