Hva skal gjøres for å stoppe den økende bruken av rusmidler

Forslag til hvordan man kan dempe rusmiddelbruken.
Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Annet
Lastet opp
2001.07.24
For å stoppe bruken av rusmidler må vi:
- Redusere tilgangen til stoffene
- Skape gode holdninger til rusmidler
- Skape tradisjoner og vaner som er bra
- Gi ungdommen nok selvtillit
- Få ungdommen til å føle seg betydningsfulle
- Få greie på eventuelle personlige problemer
Disse punktene skal jeg prøve å forklare litt mer og komme med forslag til løsninger.

Redusere tilgangen til stoffene
I dag er det lett å få tak i rusmidler selv om man er under myndighetsalderen. Det er med andre ord lett å få tak i rusmidler som er illegale. Alkohol blir stjålet som regel men det er heller ikke noe problem å skaffe hjemmebrent. Disse faktorene kildene er det som må begrenses eller fjernes. Med det må det tiltak til som :
- Sterkere grensekontroll av biler og lastebiler

- Sterkere kontroll av: båter, bagasje på flyplasser og andre transport steder der det er mye mennesker
- Flere rassiaer mot narkolangere og bander
- Mer "under cover" arbeid fra politiet sin side slik at man blir ledet direkte til kilden der det enten blir fremstilt eller lagd
- Flere vektere eller natteravner

Skape holdninger
Mange unge og voksne i dag tror ikke at det er farlig og prøve rusmidler. Grunnen til at de gjør det første gangen pleier og være av kjedsomhet, flukt, interessant spennende, morsomt. Det er da viktig og opplyse hvor farlig rusmidler er, og at enkeltpersoner forbreder og har tenkt igjennom situasjoner før man kommer oppi de. For å klare å tenke igjennom dette bør man kanskje få noen oppgaver og jobbe med for å finne ut hvor farlig det er og finne ut s hva man selv kommer til å svare hvis man blir tilbudt rusmidler. Når denne undervisningen bør komme inn i skolen er usagt fordi personer er så forskjellige når det gjelder utvikling. Foreldrene burde også bli mer bevisste hva som kan skje med barna sine og burde få råd om hvordan de skal snakke eller forholde seg til barna når de kommer hjem fra og vært på en fest for eksempel. Da er det viktig å snakke forsiktig til ungdommen. De må også alltid få en sjanse til å forklare seg.

Tradisjoner og vaner
Det og ha god mat og godt drikke i et selskap er lov. Men og ta med seg spritflaska og røykpakka på hver fest og drikke seg fra sans og samling mens ungdommen og barn ser på, det er noe som jeg mener ikke bør forekomme. Dette kan ungdommen ta med seg senere når det blir aktuelt for den å dra på fest. En ungdom må få vite forskjellen på å drikke med måte og drikke seg fra sans og samling. Dette bør de få vite av foreldre. Men det er allikevel egentlig ikke lov å drikke nyte alkohol før man er 18.

Gruppepress
Dette er en faktor som virker veldig inn på mennesker og spesielt på de som er svake. For de svake personene er det da viktig og bygge opp en god selvtillit. Dette bør komme ifra foreldre, lærere og eventuelt trenere. Det å føle og gjøre noe man mester er det som skal til tror jeg. Det å ha tenkt igjennom hva du skal gjøre når du kommer i en situasjon der du blir tilbudt øl etc. av vennene dine er viktig. Kommer de til å si og tro at jeg er feig? Er et vanelig spørsmål. Her må holdningen være at det er kulere å klare å si nei enn å ta imot.

Gi ungdommen selvtillit
Det å prøve å være voksen påvirker en usikker ungdom. Noen føler seg mer betydningsfulle, eldre og tøffere når de røyker og drikker. Å få ungdommen til å føle seg mer betydningsfull er foreldrenes ansvar mener jeg. Det kan gjøres ved å gi dem faste oppgaver og gjøremål. Engasjere de slik at de ikke kjeder seg.

Få greie på eventuelle personlige problemer
Noen ungdommer er på flukt ifra personlige problemer og gjemmer seg i rusen. Å snakke med ungdommen etter han hun har vært uten en kveld eller på en fest. Spørre hvordan det går med kjæresten og slike ting. Rett og slett bry seg kan nok forhindre noe av dette. Komme innpå personen. Foreldrene må få informasjon fra folk som har utdannelse til slike ting. Derfor er det viktig med forebyggende undervisning for både voksne og unge.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst