Ytringsfrihet

Leserinnlegg om ytringsfrihet skrevet tidlig i 2. klasse på videregående.

Karakter: 5+

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.09.22

Norgespatriotene, en politisk organisasjon som i år stiller til valg som et politisk parti på stortinget, har deltatt i mange skoledebatter. Spørsmålet om hvorvidt dette er riktig er blitt stilt i mange sammenhenger, spesielt som følge av flere episoder av flaskekasting mot partiformann Øyvind Heian. Etter det siste tilfellet av flaskekasting gikk representanter fra Rødt og AUF ut i media og stilte spørsmål ved Heians deltagelse.

 

Jeg har overhodet ingenting til overs for verken Øyvind Heian, Norgespatriotene eller politikken de står for, men ytringsfriheten er derimot en gode jeg setter umåtelig pris på. Som en lovlig organisasjon og et politisk parti som stiller til valg på Stortinget skal Norgespatriotene selvsagt få stille til debatt på lik linje med andre partier! Hvor vidt jeg ønsker å ta Øyvind Heian og hans parti seriøst, og til hvilken grad jeg skal la meg påvirke blir en annen sak. Disse debattene har tross alt foregått på videregående skoler, og jeg håper og tror at videregående elever er modne og oppgående nok til å se hva slags politikk Norgespatriotene fører. Uenighet og forakt kan vises på andre og modnere måter en flaskekasting. Med dette får Norgespatriotene unødvendig oppmerksomhet og Heian sympati. Det at Norgespatriotene fikk flere stemmer enn både Kristelig Folkeparti, Rødt og Senterpartiet er beklagelig, men forhåpentligvis en konsekvens av en dårlig spøk fra noen elevers side.

 

Så sent som i våres da Nina Karin Monsen ble tildelt Fritt Ord Prisen blusset en slik debatt opp. Skal det være slik at ytringsfriheten utgår så fort det en har og si er politisk ukorrekt? Ytringsfrihet er en menneskerett, og en innskrenkning på dette området vil være et angrep på demokratiet og et historisk tilbakeslag uten like. Jeg mener at ytringsfriheten til den grad vi har i dag må bestå, men at media må ta større ansvar i forhold til hvilke saker de vier oppmerksomheten sin til.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst